Δεν ενδιαφέρονται οι νέοι για τις εκλογές

Reading Time: 1 minute

Μόνο 3,652 από τους 32,894 νέους εκλογείς ενεγράφησαν στον εκλογικό κατάλογο, ποσοστό που ανέρχεται στο 12% των δικαιούχων ψηφοφόρων.

Σύμφωνα με τον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας Εκλογών Δημήτρη Δημητρίου, χθες έληξε το περιθώριο είτε νέων εγγραφών, είτε διορθώσεων των υφιστάμενων εγγραφών, με την μεταφορά εκλογικών δικαιωμάτων από μια περιοχή σε άλλη λόγω αλλαγής διευθύνσεως κατοικίας.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κύριος Δημητρίου ανέφερε ότι “συνολικά έχουν παραληφθεί στα πλαίσια της τριμηνίας 16,289 τέτοιες αιτήσεις από τις οποίες οι 3,652 αφορούν νέες εγγραφές Ελληνοκυπρίων στον εκλογικό κατάλογο, 17 Τουρκοκυπρίων, 4,345 αιτήσεις κοινοτικών εκλογέων για εγγραφή στον ειδικό κατάλογο των κοινοτικών ψηφοφόρων με τη μερίδα του λέοντος να αφορά μετοικήσεις”.

Δείτε επίσης:  Δ. Αγλαντζιάς: Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή στη δωρεάν εξέταση προληπτικής ιατρικής

Με βάση τα στοιχεία μας, σημείωσε, οι γεννηθέντες από το 1/1/1990 μέχρι και τις 18/12/1998 οι οποίοι συμπληρώνουν τα 18 τους μέχρι την ημέρα των εκλογών και δεν ήταν γραμμένοι στον εκλογικό κατάλογο, ήταν ελαφρώς κάτω από τις 32,894.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας Εκλογών, οι εκλογές θα γίνουν για τους 39 συνολικά δήμους, από τους οποίους οι εννέα είναι κατεχόμενοι, για 348 ελεύθερες κοινότητες και 142 κατεχόμενες.

Δείτε επίσης:  Δ. Έγκωμης: Σειρά επαφών για περαιτέρω συνεργασία είχε αντιπροσωπία της Δούμας Μόσχας

In the news
Load More