ΔΗΚΟ: Στη Βουλή το ασυμβίβαστο διορισμένων συμβούλων σε υπουργεία

Reading Time: 1 minute

Η Επιτροπή Διερεύνησης Ασυμβίβαστου είναι αναρμόδια, αναφέρει το ΔΗΚΟ, να κρίνει το ασυμβίβαστο ή όχι, δημοτικών συμβούλων που έχουν εργοδοτηθεί ως σύμβουλοι σε υπουργεία.

Το Δημοκρατικό Κόμμα, με γραπτή ανακοίνωση, θεωρεί ότι η Επιτροπή Διερεύνησης Ασυμβίβαστου, είναι αναρμόδια να κρίνει το ασυμβίβαστο ή όχι, δημοτικών συμβούλων που έχουν εργοδοτηθεί ως σύμβουλοι σε υπουργεία.

‘’Αρμόδια αρχή να αποφασίσει για την παραμονή ή παύση δημοτικών συμβούλων, είναι ο Έφορος Εκλογών για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Δείτε επίσης:  Προχωρά το Παν. Κύπρου για τη Νέα Σχολή Επιστημών και Τεχνολογίας της Θάλασσας

Η Επιτροπή Διερεύνησης Ασυμβίβαστου, η οποία δεν εντόπισε ασυμβίβαστο στην εργοδότηση δημοτικών συμβούλων, ως συμβούλων σε Υπουργεία, αποδέχτηκε σχετικά αβασάνιστα τις διαβεβαιώσεις των Υπουργών των επηρεαζόμενων συμβούλων, ότι οι υπηρεσίες που διενεργούνται από τους συμβούλους δεν είναι συναφείς με τις δραστηριότητες των δήμων στους οποίους αυτοί έχουν εκλεγεί.

Ήταν αναμενόμενο, οι Υπουργοί να σπεύσουν να στηρίξουν αυτούς, τους οποίους οι ίδιοι έχουν επιλέξει ως εργοδοτούμενους τους, εξαργυρώνοντας τους τη στήριξη στις προεδρικές εκλογές.

Δείτε επίσης:  Πάσχα με τα παιδιά: 10 + 1 προτάσεις για κοντινές αποδράσεις και εκδρομές

Από την απόφαση της Επιτροπής Διερεύνησης Ασυμβίβαστου, προκύπτει επίσης ηθικό και δεοντολογικό ζήτημα της πολυθεσίας.

Αν οι Υπουργοί χρειάζονται τις υπηρεσίες συμβούλων, θα μπορούσαν να επιλέξουν με αξιοκρατικά κριτήρια, μέσα από τον μακρύ κατάλογο των ανέργων επιστημόνων και όχι από λίστα ατόμων χρήσιμων για κομματικά συμφέροντα.

Το Δημοκρατικό Κόμμα θα θέσει εκ νέου το θέμα στη Βουλή.’’

In the news
Load More