ΔΗΚΟ: Στη Βουλή το ασυμβίβαστο διορισμένων συμβούλων σε υπουργεία

Η Επιτροπή Διερεύνησης Ασυμβίβαστου είναι αναρμόδια, αναφέρει το ΔΗΚΟ, να κρίνει το ασυμβίβαστο ή όχι, δημοτικών συμβούλων που έχουν εργοδοτηθεί ως σύμβουλοι σε υπουργεία.

Το Δημοκρατικό Κόμμα, με γραπτή ανακοίνωση, θεωρεί ότι η Επιτροπή Διερεύνησης Ασυμβίβαστου, είναι αναρμόδια να κρίνει το ασυμβίβαστο ή όχι, δημοτικών συμβούλων που έχουν εργοδοτηθεί ως σύμβουλοι σε υπουργεία.

‘’Αρμόδια αρχή να αποφασίσει για την παραμονή ή παύση δημοτικών συμβούλων, είναι ο Έφορος Εκλογών για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Δείτε επίσης:  Η Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων υπέρ της εφαρμογής του ΓεΣΥ

Η Επιτροπή Διερεύνησης Ασυμβίβαστου, η οποία δεν εντόπισε ασυμβίβαστο στην εργοδότηση δημοτικών συμβούλων, ως συμβούλων σε Υπουργεία, αποδέχτηκε σχετικά αβασάνιστα τις διαβεβαιώσεις των Υπουργών των επηρεαζόμενων συμβούλων, ότι οι υπηρεσίες που διενεργούνται από τους συμβούλους δεν είναι συναφείς με τις δραστηριότητες των δήμων στους οποίους αυτοί έχουν εκλεγεί.

Ήταν αναμενόμενο, οι Υπουργοί να σπεύσουν να στηρίξουν αυτούς, τους οποίους οι ίδιοι έχουν επιλέξει ως εργοδοτούμενους τους, εξαργυρώνοντας τους τη στήριξη στις προεδρικές εκλογές.

Δείτε επίσης:  Ν. Νικολαΐδης: Η λύση στις έντονες βροχοπτώσεις βρίσκεται στα αντιπλημμυρικά έργα που εκκρεμούν

Από την απόφαση της Επιτροπής Διερεύνησης Ασυμβίβαστου, προκύπτει επίσης ηθικό και δεοντολογικό ζήτημα της πολυθεσίας.

Αν οι Υπουργοί χρειάζονται τις υπηρεσίες συμβούλων, θα μπορούσαν να επιλέξουν με αξιοκρατικά κριτήρια, μέσα από τον μακρύ κατάλογο των ανέργων επιστημόνων και όχι από λίστα ατόμων χρήσιμων για κομματικά συμφέροντα.

Το Δημοκρατικό Κόμμα θα θέσει εκ νέου το θέμα στη Βουλή.’’

In the news
post-image Κυπρος

Αναθεωρημένο νομοσχέδιο για τα νέα τέλη κυκλοφορίας κατέθεσε η Κυβέρνηση

Αναθεωρημένο νομοσχέδιο που να αφαιρεί την ηλικία ως αποκλειστικό κριτήριο για την επιβολή τελών κυκλοφορίας στα αυτοκίνητα και εισάγει το κριτήριο της τεχνολογίας Euro...
post-image Κυπρος

ΠτΔ και Χρυσόστομος Β’ κατέθεσαν τον θεμέλιο λίθο του νέου ηλεκτροπαραγωγού σταθμού

Τη βεβαιότητα του ότι νέος ηλεκτροπαραγωγός σταθμός της «Power Energy Cyprus», που θα ολοκληρωθεί το 2021, στο Βασιλικό, θα σηματοδοτήσει την έναρξη μιας νέας...
Load More