Δημοτικές: 37,3% παγκυπρίως τα ποσοστά του ΔΗΣΥ

Πρώτο κόμμα με διαφορά πάνω από 10% από το δεύτερο, 180 από τους 478 Δημοτικούς Συμβούλους, αριθμός ρεκόρ, Ιστορικά υψηλότερο ποσοστό ΔΗΣΥ σε αρκετούς δήμους, όπως μεταξύ άλλων Αμμόχωστο, Πάφο, Λακατάμεια, Λεύκαρα, Αγλαντζιά, Ύψωνα, Αγία Νάπα, αναφέρει ανακοίνωση του Εκπροσωπου Τύπου ΔΗΣΥ Πρόδρομου Προδρόμου.

‘’ Αν θα βάζαμε ένα τίτλο στις χθεσινές εκλογές αυτός θα ήταν «Μια πολύ καλή μέρα για τον Δημοκρατικό Συναγερμό».

Επικράτησε βεβαίως η λογική και η θέληση της κοινωνίας με τοπικά κριτήρια και ιδιομορφίες. Η κοινωνία αγκάλιασε τις περισσότερες από τις επιλογές δημάρχων που προώθησε το κόμμα μας και είδαμε εντυπωσιακά αποτελέσματα, όπως στη Λεμεσό, στην Αμμόχωστο, στην Πάφο και αλλού.

Ακόμη καλύτερη μέρα, ήταν όμως για τον Δημοκρατικό Συναγερμό εκεί όπου μετράμε τις κομματικές επιδόσεις, δηλαδή στις ψηφοφορίες για τα Δημοτικά Συμβούλια.

Στο σύνολο των δημαρχούμενων περιοχών, σε ένα εκλογικό σώμα 441 χιλιάδων ψηφοφόρων, ο Δημοκρατικός Συναγερμός είναι πρώτο κόμμα με παγκύπριο ποσοστό 37,3%. Πρώτο κόμμα με διαφορά μάλιστα πάνω από 10 μονάδες από το δεύτερο.

Σε σύνολο 478 δημοτικών συμβούλων παγκυπρίως, ο Δημοκρατικός Συναγερμός εκλέγει 180, που αποτελεί αριθμό ρεκόρ.

Σε αυτές τις εκλογές τα ψηφοδέλτια του ΔΗΣΥ κατέγραψαν το ιστορικά ψηλότερο ποσοστό του κόμματος σε αρκετούς δήμους, όπως για παράδειγμα την Αμμόχωστο και την Πάφο αλλά και την Λακατάμεια, την Αγλαντζιά, τον Ύψωνα και την Αγία Νάπα.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι σε περισσότερους από τους μισούς κατεχόμενους Δήμους, ο ΔΗΣΥ σημειώνει το υψηλότερο ποσοστό που είχε ποτέ.

Με ικανοποίηση, διαπιστώνουμε ότι ο κόσμος έδειξε εμπιστοσύνη και επέλεξε τις προτάσεις και τους συνδυασμούς υποψηφίων του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Υπογραμμίζουμε ότι αυτό αποτελεί αναγνώριση της προσπάθειας μας να αναδείξουμε σοβαρές πρωτοβουλίες και εισηγήσεις για υπεύθυνη διαχείριση και για την μεταρρύθμιση, με αλλαγές που θα βελτιώσουν την καθημερινή ζωή των πολιτών.

Σε αυτό το δρόμο θα συνεχίσουμε. Προχωράμε με τη δύναμη που μας δίδει η Κοινωνία.

Συγχαίρουμε για ακόμη μια φορά όλους τους εκλεγέντες καθώς και τις χιλιάδες υποψηφίων σε όλα τα επίπεδα. Όπως επίσης συγχαίρουμε τους πολίτες, οι οποίοι προσήλθαν στις κάλπες και έκαναν τις επιλογές τους.

Ευχόμαστε σε όσους έχουν εκλεγεί καλή επιτυχία στο έργο τους.’’

In the news
post-image Κυπρος

Σε σκυβαλότοπους κατέληξε το 79,5% των αστικών στερεών αποβλήτων το 2017

Από τους 521 χιλιάδες τόνους αστικών στερεών αποβλήτων που έτυχαν διαχείρισης το 2017, το 79,5% κατέληξε σε χώρους απόρριψης, δηλαδή, σκυβαλότοπους, σύμφωνα με τη...
post-image Κυπρος

Πράσινο φως από Υπουργικό για πρόσθετα επιδόματα προς εθνοφρουρούς

Μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος κα Κλέλια Βασιλείου δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα πρόσθετα επιδόματα...
Load More