Δημοτικό Γήπεδο Γερίου για το ρεκόρ Γκίνες

γήπεδο
Reading Time: 2 minutes

Του Νεόφυτου Παπαλαζάρου

Δεν ξέρω αν σε άλλη περιοχή ή χωριό της Κύπρου έχει συμβεί αυτό που συμβαίνει στο Γέρι με το Κοινοτικό γήπεδο. Αλλά ένα είναι το σίγουρο: μπορούμε άνετα να γραφτούμε στο ρεκόρ Γκίνες. Για 13 χρόνια υπάρχει γήπεδο στο Γέρι αλλά δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί . Η ιστορία όμως αυτή είναι πολύ παλιά : Πριν από 17 χρόνια, το Υπουργείο Παιδείας απαλλοτρίωσε ένα τεράστιο χώρο στο οποίο ανέγειρε το Γυμνάσιο με την αυλή και το γήπεδο του και επίσης δημιούργησε και το Κοινοτικό Γήπεδο. Πέρασαν από τότε 17 χρόνια και είναι ζήτημα αν το γήπεδο αυτό χρησιμοποιήθηκε από τους νέους για τρία χρόνια. Μετά από τρία χρόνια διαπιστώθηκε ότι τεμάχιο γης δεν απαλλοτριώθηκε και δύο ιδιοκτήτες ζητούσαν αποζημίωση. Πέρασαν χρόνια πολλά το γήπεδο που έσφυζε από ζωή εγκαταλείφθηκε ..και το πρόβλημα ουσιαστικά χώθηκε κάτω από το χαλί.

Η εικόνα του γηπέδου μετά από τόσα χρόνια εγκατάλειψης είναι… αποκαρδιωτική .Τα σημάδια της εγκατάλειψης είναι εμφανή, πολύ περισσότερα όμως είναι τα σημάδια της λεηλασίας.

Δείτε επίσης:  15 νεαρά άτομα ολοκλήρωσαν επιτυχώς το πρόγραμμα «STEM and Gaming Summer Scholars»

Τι έχει γίνει μέχρι σήμερα για να επανέλθει το γήπεδο στην κοινότητα; Πολλά, πάρα πολλά διαβήματα προς : Υπουργείο Παιδείας , Υπουργείο Εσωτερικών, Κτηματολόγιο, Γενικό Εισαγγελέα . Ακόμα και μέχρι τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος κατανόησε το πρόβλημα, έδωσε οδηγίες .. οι οποίες όμως δεν έφεραν ΚΑΝΕΝΑ αποτέλεσμα.

Η αλήθεια είναι πως ως Δημοτικό Συμβούλιο καταβάλλαμε τεράστιες προσπάθειες και προς τη Διεύθυνση των ιδιοκτητών ώστε να αποδεχτούν την πρόταση που τους έγινε για καταβολή αποζημίωσης αλλά και προς τους διάφορους αρμόδιους. Αφού λοιπόν τίποτα δεν γίνεται η εισήγηση μας είναι η γη που ανήκει στους δύο ιδιοκτήτες να τους επιστραφεί.

Η υπόλοιπη γη να αποκοπεί σε οικόπεδα και να δοθεί σε νεαρά αντρόγυνα, να φτιάξουν το σπίτι τους. Ίσως αυτό να είναι μια λογική λύση για να εκλείψει η διαιώνιση του προβλήματος που αποτελεί σε τελευταία ανάλυση ΝΤΡΟΠΗ για όλους μας.

Δείτε επίσης:  Ενώπιον του ΔΣ Στροβόλου η μελέτη για τη λεωφ. Τσερίου

Η πολιτεία όμως οφείλει σε ένα Δήμο με 13.000 κατοίκους , ένα Δημοτικό στάδιο. Είναι απαράδεκτο όταν και το τελευταίο χωριό της Κύπρου διαθέτει (και πολύ καλά κάνει) κοινοτικό στάδιο, ένας Δήμος να στερείται για 13 χρόνια αυτό το κοινωνικό αγαθό. Μιλάμε για άθληση των νέων και υγιή απασχόληση.

Είναι υποχρέωση της Πολιτείας να τερματίσει την άγονη σιωπή της και να μιλήσει, προπαντός να παράξει έργο. Να δώσει λύση στο πρόβλημα. Στο Δημοτικό Συμβούλιο Γερίου υπάρχει έντονη απογοήτευση για το γεγονός αυτό. Σύντομα νομίζω θα υπάρξουν μέτρα και κινητοποιήσεις .

Απογοήτευση όμως υπάρχει και ανάμεσα στους δημότες οι οποίοι βλέπουν σε περίοπτη θέση του Δήμου τους εγκαταλελειμμένο και λεηλατημένο το γήπεδο τους. Απογοήτευση γιατί ένας χώρος που θα έπρεπε να έσφυζε από ζωή κι είναι τώρα χορταριασμένος και παραμελημένος.

Ως πότε αλήθεια;

*Ο Νεόφυτος Παπαλαζάρου είναι Δήμαρχος Γερίου

In the news
Load More