Δημοτικό Κέντρο Τεχνών αποκτά η Λεμεσός

Δημοτικό Κέντρο Τεχνών
Reading Time: 2 minutes
Το Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λεμεσού παρέδωσε ο Δήμος Λεμεσού με τη στήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας αξιοποιώντας τη δωρεά της οικογένειας Στάθη Παπαδάκη, σε μια σεμνή τελετή που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (17/12/2017)στις 11πμ στο χώρο των ιστορικών Αποθηκών Παπαδάκη.

Τα εγκαίνια τέλεσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης στην παρουσία του Δημάρχου Λεμεσού κ. Νίκου Νικολαΐδη, του δωρητή Στάθη Παπαδάκη, πλήθος κόσμου, και άλλων πολιτικών και πολιτιστικών αξιωματούχων.

Σε χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ανέφερε ότι έργα όπως το Δημοτικό Κέντρο Τεχνών προάγουν τον πολιτισμό και αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής της πόλης ενώ διαβεβαίωσε ότι η Κυβέρνηση θα παραμείνει υποστηρικτής και αρωγός σε όλες τις προσπάθειες που αναδεικνύουν την ποιοτική δημιουργία την παιδεία την καλαισθησία και την ταυτότητα του τόπου.

Δείτε επίσης:  Ο Δήμος Λάρνακας συνεχίζει τους ψεκασμούς για καταπολέμηση των κουνουπιών

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Λεμεσού αφού συνεχάρη το δωρητή για αυτή την αξιόλογη κληρονομιά που αφήνει στην πόλη της Λεμεσού μίλησε για την τεράστια σημασία που έχει η δημιουργία ενός Κέντρου Τεχνών σε μια τοπική κοινωνία. Πρόκειται για ένα αξιόλογο έργο πολιτιστικής υποδομής το οποίο έχει ως στόχο την ανάδειξη αλλά και την προβολή της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας, ενώ σηματοδοτεί μια νέα εποχή στα πολιτιστικά δρώμενα της Κύπρου.

Δείτε επίσης:  Όχι Δημ. Συμβουλίου Πάφου για την ανέγερση ναού στον Δημοτικό Κήπο

Παράλληλα, στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του Κέντρου λειτουργούν Προγράμματα Φιλοξενίας Καλλιτεχνών με συμμετέχοντες τόσο από την Κύπρο όσο και από το εξωτερικό με σκοπό την ουσιαστική διασύνδεση της τοπικής με τη διεθνή σκηνή.

Την αυλαία άνοιξε η έκθεση «Soft Stone Documents» ενώ προηγήθηκε πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τη Φιλαρμονική, το Κουαρτέτο Εγχόρδων μαθητών του Παπαδάκειου Δημοτικού Ωδείου και το Κουαρτέτο Εγχόρδων του Δήμου Λεμεσού.

Δημοτικό Κέντρο Τεχνών

In the news
Load More