Λαογραφικό Φεστιβάλ

Διήμερο Λαογραφικό Φεστιβάλ στο Δήμο Λακατάμιας

Λευκωσία
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο Λαογραφικό Φεστιβάλ του Δήμου Λακατάμιας που πραγματοποιήθηκε στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου στο Αμφιθέατρο Λακατάμιας. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Νέοι δρόμοι για την ένταξη Υπηκόων Τρίτων Χωρών στην Τοπική Κοινωνία».

Την πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ παρουσιάστηκε το αφιέρωμα με τίτλο Αλησμόνητες Πατρίδες «Οι πρόγονοι διδάσκουν». Η αξιόλογη αυτή μουσικοχορευτική εκδήλωση μετέφερε ιστορίες γεμάτες νοσταλγία και αισιόδοξα μηνύματα, που ταξίδεψαν του θεατές νοερά στη Μικρά Ασία, Ανατολική Θράκη και κατεχόμενη Κύπρο. Στην εκδήλωση συμμετείχαν μέλη του Λαογραφικού Ομίλου του Δήμου Λακατάμιας από τις ομάδες Νέων, Εφήβων και Ενηλίκων και το μουσικό σχήμα του Μιχάλη Χατζήμιχαηλ.

Τη δεύτερη μέρα του Φεστιβάλ, οι θεατές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν, μέσω του χορού και της μουσικής, πολιτιστικά στοιχεία υπηκόων τρίτων χωρών που διαμένουν στην Κύπρο. Συμμετείχαν ο Λαογραφικός όμιλος του Δήμου Λακατάμιας και χορευτικές ομάδες από τη Σρι Λάνκα, το Νεπάλ, την Ινδία, τη Γεωργία, τη Ρωσία, τις Φιλιππίνες και την Κίνα.

About author / Aftodioikisi