Διαμαρτυρία κατοίκων Μάμμαρι για τη δυσοσμία

Διαμαρτυρία κατοίκων Μάμμαρι για τη δυσοσμία
Reading Time: 1 minute

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χθες οι κάτοικοι των κατοίκων Μάμμαρι και των γύρω κοινοτήτων (Κοκκινοτριμιθιάς και Δένειας), για τη δυσοσμία που προέρχεται από τις κτηνοτροφικές και ορνιθοτροφικές μονάδες που υπάρχουν πλησίον της κοινότητας.

Αντιπροσωπεία της Ε.Ε. του ΑΚΕΛ Λευκωσίας – Κερύνεια μετέβη την Τρίτη, 02 Ιουλίου 2019, το απόγευμα, στην Κοινότητα και ενημερώθηκε για την ανυπόφορη κατάσταση που επικρατεί και θέτει σε κίνδυνο την υγεία των κατοίκων.

Η αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ συμμετείχε και στην εκδήλωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε έξω από την κοινότητα με κύριο αίτημα προς τους αρμοδίους κυβερνητικούς φορείς να ενεργήσουν ώστε να αναγκάσουν τους ιδιοκτήτες των υποστατικών να λάβουν μέτρα για αντιμετώπιση του προβλήματος δυσοσμίας στην περιοχή.

Στην πορεία διαμαρτυρίας συμμετείχε αντιπροσωπεία του Κινήματος Αλληλεγγύη, αποτελούμενη από τον Αναπληρωτή Πρόεδρο, κ. Πόλυ Παλλήκαρο, και τον Γραμματέα Περιβάλλοντος κ. Χρίστο Δημητριάδη

Το Κίνημα Αλληλεγγύη θεωρεί απόλυτα δικαιολογημένο το αίτημα των κατοίκων για αξιοπρεπή διαβίωση και καθαρό αέρα, και προτίθεται να στείλει ερώτηση μέσω της Βουλής των Αντιπροσώπων στο αρμόδιο υπουργείο και στην Επίτροπο Περιβάλλοντος για το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Ο Κοινοτάρχης Μαμμαρι, Νίκος Κοτζιάπασιης δήλωσε ότι, «Η κυβέρνηση ανοίγει οικόπεδα δίπλα απο τις κτηνοτροφικές μονάδες. Πρέπει επιτέλους να διαλέξει η να μείνουν οι άνθρωποι ή να μείνουν τα ζώα . Εμείς θέλουμε να μείνουν οι άνθρωποι δώσαμε πολλά λεφτά επενδύσαμε πολλά λεφτά. Τα μωρά μας μεγαλώνουν στον βρώμο».

 

ant1/aftodioikisi

In the news
Load More