Διεργασίες για την αντιδημαρχία στο Δήμο Πάφου

Το θέμα της αντιδημαρχίας του Δήμου Πάφου έχει βρεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεων τις μέρες αυτές και οι διεργασίες συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς.

Ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει κατά πόσο την αντιδημαρχία της Πάφου θα διεκδικήσει ο Δημοκρατικός Συναγερμός, ο οποίος είναι το πρώτο κόμμα στο Δήμο Πάφου και το οποίο εξέλεξε οκτώ δημοτικούς συμβούλους.

Την πρώτη θέση σε σταυρούς προτίμησης εξασφάλισε με το ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ ο Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Οι εκλεγέντες δημοτικοί σύμβουλοι Βάσος Δημητρίου και Μιχάλης Χατζημιτσής δήλωσαν ότι τους ενδιαφέρει η αντιδημαρχία, ενώ οι Εύρος Λοιζίδης και Ανδρέας Χρυσάνθου ανέφεραν ότι υπό προϋποθέσεις θα μπορούσαν να ενδιαφερθούν.

Ο Βάσος Δημητρίου, που επανεξελέγη δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Πάφου με το ψηφοδέλτιο του Κ.Σ. ΕΔΕΚ για τρίτη συνεχόμενη θητεία, ανέφερε  στο ΚΥΠΕ πως ήδη συζήτησε το θέμα  με την δημοτική του ομάδα και έχει πάρει –όπως είπε- το πράσινο φως να προχωρήσει και να διεκδικήσει την αντιδημαρχία του Δήμου. Ωστόσο, το όλο θέμα θα συζητηθεί σε κομματικό επίπεδο αύριο, με την άφιξη του Προέδρου της ΕΔΕΚ Μαρίνου Σιζόπουλου στην Πάφο.

Η εμπειρία του αλλά και η θέληση του να συνθέσει και να συνενώσει δυνάμεις, ανέφερε, του επιτρέπουν να διεκδικήσει τη θέση. Ο κ. Δημητρίου ανέφερε πως στόχος του είναι να υπάρξει συλλογικότητα και συναίνεση για το καλό της Πάφου ενόψει και του μεγάλου στοιχήματος που πρέπει να κερδηθεί με το Πάφος 2017 ως ΠΠΕ.

Ο επανεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος του Δημοκρατικού Κόμματος Εύρος Λοιζίδης που δεν απέρριψε το ενδεχόμενο της διεκδίκησης της αντιδημαρχίας, ανέφερε πως θα ανέμενε από τα στελέχη των κομμάτων που συνεργάστηκαν για την δημαρχία της Πάφου ότι θα είχαν μια μίνιμουμ συνεννόηση για το ζήτημα της αντιδημαρχίας και ότι “δεν θα έτρεχαν κάποιοι να προκαταλάβουν τις εξελίξεις”.

Ετοιμος να διεκδικήσει την αντιδημαρχία της Πάφου εμφανίστηκε και ο δημοτικός σύμβουλος της Κίνησης για την Σωτηρία της Πάφου Μιχάλης Χατζημιτσής, ο οποίος ανέφερε πως τόσο η Κίνηση όσο και ο ίδιος έδωσαν δείγματα γραφής.

Ο ίδιος είπε στο ΚΥΠΕ  θα είναι υποψήφιος για την αντιδημαρχία και ότι η Κίνηση  για τη Σωτηρία της Πάφου θα διεκδικήσει και προεδρίες σημαντικών επιτροπών.

Εξάλλου, ο δημοτικός σύμβουλος Ανδρέας Χρυσάνθου, που επανεξελέγη δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Πάφο, αυτή τη φορά με το ψηφοδέλτιο του Κινήματος Αλληλεγγύη, ανέφερε πως αν και το όνομα του κυκλοφορεί ως πιθανού υποψηφίου για την αντιδημαρχία ο ίδιος δεν είναι σε θέση να πει αν θα είναι υποψήφιος. Θα πρέπει, ανέφερε, να υπάρξουν μια σειρά λόγοι και προϋποθέσεις και θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του.

In the news
post-image Κυπρος

Σε σκυβαλότοπους κατέληξε το 79,5% των αστικών στερεών αποβλήτων το 2017

Από τους 521 χιλιάδες τόνους αστικών στερεών αποβλήτων που έτυχαν διαχείρισης το 2017, το 79,5% κατέληξε σε χώρους απόρριψης, δηλαδή, σκυβαλότοπους, σύμφωνα με τη...
post-image Κυπρος

Πράσινο φως από Υπουργικό για πρόσθετα επιδόματα προς εθνοφρουρούς

Μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος κα Κλέλια Βασιλείου δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα πρόσθετα επιδόματα...
Load More