Δυναμική αντίδραση ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ σε περίπτωση αγοράς υπηρεσιών από ιδιώτες για την περισυλλογή σκυβάλων

Reading Time: 2 minutes
Η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ αναφέρει, σε ανακοίνωσή της, ότι σε γενικές συνελεύσεις σε επηρεαζόμενους Δήμους αποφασίστηκε η δυναμική αντίδραση σε περίπτωση υλοποίησης αποφάσεων για αγορά υπηρεσιών από ιδιώτες για την περισυλλογή σκυβάλων.

Στην ανακοίνωση η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ σημειώνει ότι το τελευταίο διάστημα όταν οι Δήμοι προσπαθούν, κατά την ετοιμασία των προϋπολογισμών για το 2018, να βρουν λύσεις για τον ισοσκελισμό τους, χρησιμοποιούν ακόμα ένα εργαλείο σε βάρος των εργαζομένων – αυτό της πλήρους ή μερικής ιδιωτικοποίησης της πλέον βασικής υπηρεσίας που ο κάθε Δήμος προσφέρει στους δημότες, αυτή της υπηρεσίας περισυλλογής σκυβάλων.

Με πρόφαση, σημειώνεται, την πολιτική του Υπουργείου Οικονομικών για απαγόρευση πρόσληψης προσωπικού, ακόμα και σε αυτή τη βασική υπηρεσία, αλλά και την αδυναμία να ανανεώσουν τα σκυβαλοφόρα οχήματα ήδη ο Δήμος Έγκωμης έχει αποφασίσει μερική αγορά υπηρεσιών, ενώ ακολουθούν και άλλοι που εξέφρασαν την ίδια πρόθεση.

Δείτε επίσης:  Έπιασε δουλειά η Υπηρεσία Εκλογών για τον Δήμο Αμμοχώστου

Οι εργαζόμενοι και το Συνδικαλιστικό Κίνημα, συνεχίζει η ανακοίνωση, είναι ανάστατοι αλλά και αποφασισμένοι να προστατεύσουν τις εργασιακές σχέσεις, να διαφυλάξουν την ποιότητα παροχής υπηρεσιών και να αποτρέψουν το ξεπούλημα στα ιδιωτικά συμφέροντα.

Παράλληλα, θέλουν για άλλη μια φορά, προστίθεται, να κακίσουν τη συνεχιζόμενη πολιτική του Τ.Δ.Δ.Π. και την πλήρη άρνηση να συνεργασθεί για τη σωστή στελέχωση των υπηρεσιών σκυβάλων των Δήμων, ενώ την ίδια ώρα προβαίνει σε υποδείξεις προς τους Δήμους για υιοθέτηση άλλων μορφών εργοδότησης ακόμα και παράνομων που οδηγούν σε πλήρη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Δείτε επίσης:  Στην Κύπρο η σορός του Δημάρχου Αμμοχώστου

Ήδη, σημειώνεται, σε γενικές συνελεύσεις στους επηρεαζόμενους Δήμους αποφασίστηκε η δυναμική αντίδραση σε περίπτωση υλοποίησης αποφάσεων για αγορά υπηρεσιών από ιδιώτες.

«Το επιχείρημα για μείωση του κόστους παροχής υπηρεσιών είναι παραπλανητικό γιατί την ίδια ώρα διαβεβαιώνουν ότι δεν θα απολυθούν εργαζόμενοι και επιπλέον θα υποστούν το κόστος της αγοράς υπηρεσιών το οποίο θα αυξάνεται με κάθε ανανέωση των συμβολαίων. Ως ΣΗΔΗΚΕΚ καλούμε τους εργαζόμενους να μείνουν ενωμένοι γύρω από το συνδικαλιστικό κίνημα, αλλά αποφασισμένοι να αντιδράσουν άμεσα και δυναμικά σε τέτοια φαινόμενα», καταλήγει η ανακοίνωση.

In the news
Load More