Δυναμική αρχή από τον Κυριάκο Ξυδιά στη Γερμασόγεια

Κυριάκος Ξυδιάς
Reading Time: 2 minutes

Δυναμική αρχή με την ανάληψη των καθηκόντων του φαίνεται να κάνει ο Δήμαρχος Γερμασόγειας Κυριάκος Ξυδιάς. Ο κ.Ξυδιάς με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανακοίνωσε χθες τις πρώτες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Γερμασόγειας από τη μέρα που βρέθηκε στο τιμόνι της ηγεσίας του Δήμου.

Ο κ. Ξυδιάς με τίτλο στην ανάρτησή του «ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ-ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ-ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ» απευθύνεται στους δημότες Γερμασόγειας αναφέροντας τα εξής:

«Αγαπητές συμπολίτισσες και αγαπητοί συμπολίτες
Στη συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στις 12 Ιανουαρίου, υπέβαλα ενώπιον του Σώματος κάποιες πρώτες εισηγήσεις που αφορούν στο πλαίσιο Λογοδοσία-Διαφάνεια-Συλλογικότητα. Διεξήχθη ένας πολύ εποικοδομητικός διάλογος και οι εισηγήσεις οριστικοποιήθηκαν και εμπλουτίστηκαν με τη συνδρομή των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, τους οποίους και ευχαριστώ.
Συγκεκριμένα έχουν αποφασιστεί τα πιο κάτω, τα οποία και θα προωθηθούν άμεσα:

1. Δημιουργία σελίδας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου θα αναρτώνται η ατζέντα των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, 48 ώρες πριν από κάθε συνεδρία, ώστε να μπορεί οποιοσδήποτε δημότης να παρακολουθήσει τη συνεδρίαση, καθώς και ανάρτηση των πρακτικών, μετά την επικύρωση τους.

Δείτε επίσης:  Δήμαρχος Αγλαντζιάς: Νέα δεδομένα για το Δήμο με την ολοκλήρωση του πρώτου τετραμήνου 2019

2. Κατάργηση επιτροπής για διαγραφή των προστίμων, που είχε δημιουργήσει το προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

3. Ανάρτηση του προϋπολογισμού 2017 για ενημέρωση όλων των δημοτών.

4. Δημιουργία συνοικιακών συμβουλίων σε 5 περιοχές (Αγ. Παρασκευή, Προφήτης Ηλίας, Πανιώτης, Κολούμπια, Καλόγηροι / Μεσοβούνια) με στόχο την επίλυση προβλημάτων της καθημερινότητας (σκύβαλα, καθαριότητα, πεζοδρόμια και άλλα προβλήματα που μπορούν να επιλυθούν από τη δημοτική υπηρεσία).

5. Δημιουργία τηλεφωνικού κέντρου εξυπηρέτησης των δημοτών και ανταπόκριση εντός 48 ωρών για τις ενέργειες που μπορούν να γίνουν από τη δημοτική υπηρεσία ή παραπομπή τους σε αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.

6. Πραγματοποίηση Πανδημοτικής Συνέλευσης κάθε 12 μήνες για συζήτηση των πεπραγμένων και ενημέρωση για προγραμματισμό επόμενου 12μήνου καθώς και δημόσια διαβούλευση για σημαντικά έργα.

7. Εξέταση εκθέσεων Γενικού Ελεγκτή με στόχο την υιοθέτηση μέτρων για επίλυση ζητημάτων που περιλαμβάνονται στις εκθέσεις του.

Δείτε επίσης:  Κοινές δράσεις ένταξης υπηκόων τρίτων χωρών σε Λάρνακα και Πάφο

8. Δημιουργία Δημοτικού Συμβούλιου Νεολαίας και ανάπτυξη δράσεων, από τους νέους για τους νέους.

9. Συνάντηση με εθελοντικές ομάδες και οργανωμένα σύνολα του Δήμου για καταγραφή των προβλημάτων και κατάθεση ολοκληρωμένης εισήγησης στο Δημοτικό Συμβούλιο για δραστηριότητες που θα διοργανωθούν το πρώτο εξάμηνο, σε συνεργασία με τις οργανώσεις.

10. Πραγματοποίηση συνάντησης με επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο Δήμο και σύσταση επιτροπής για μελέτη των προβλημάτων της τουριστικής περιοχής και υποβολή στρατηγικού σχεδιασμού εντός 6 μηνών για την μεταρρύθμιση της τουριστικής περιοχής.

11. Υλοποίηση εργαστηρίων ανάπτυξης δεξιοτήτων για τους ανέργους δημότες σε συνεργασία με το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

12. Να δοθεί προτεραιότητα στις πολιτικές που αφορούν στα άτομα της τρίτης ηλικίας.»

Με τις αποφάσεις αυτές ο κ. Ξυδιάς μαζί με το δημοτικό συμβούλιο αρχίζει δουλειά με στόχο την υλοποίησή τους.

In the news
Load More