Δ. Καραβάς: Παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για φοιτητική χορηγία

Καραβάς
Reading Time: 1 minute

Ο Δήμος Καραβά , το Ίδρυμα Υποτροφιών Καραβά «Νίκος Κ.. Σιακόλας» και η Σχολική Εφορεία Καραβά διοργανώνουν, την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 7.00μμ, στο οίκημα του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών, την καθιερωμένη εκδήλωση απονομής χορηγιών σε πρωτοετείς φοιτητές με καταγωγή τον Καραβά που παρακολουθούν σπουδές σε κολλέγια, ανώτερες σχολές ή Πανεπιστήμια της Κύπρου και του εξωτερικού και έχουν εξασφαλίσει βαθμολογία άριστα στο απολυτήριο Μέσης Εκπαίδευσης.

Οι χορηγίες θα δοθούν από το Ταμείο Υποτροφιών Καραβά «Νίκος Κ. Σιακόλας» και το Κληροδότημα της Σχολικής Εφορείας Καραβά Γεώργιου Τσίμον.

Το Ταμείο Υποτροφιών Καραβά ιδρύθηκε με εισφορές που δόθηκαν από το ζεύγος Νίκου και Ελπίδας Σιακόλα, συνολικού ποσού 500,000 ευρώ, με στόχο να επιβραβεύονται νέοι του Καραβά που διακρίνονται για το χαρακτήρα και τις επιδόσεις τους. Τις χορηγίες θα απονείμει ο επίτιμος πρόεδρος του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών και ιδρυτής του Ταμείου Υποτροφιών Καραβά κ. Νίκος Σιακόλας.

Δείτε επίσης:  Δραστηριότητες Δημάρχου Λεμεσού 21 - 25 Οκτωβρίου

Το Ταμείο του Γεώργιου Τσίμον ύψους επίσης 500,000 ευρώ, δημιουργήθηκε από το κληροδότημα που άφησε ο αείμνηστος Γεώργιος Τσίμον με τη διαθήκη του στη Σχολική Εφορεία Καραβά με το οποίο θα βοηθούνται με υποτροφίες άριστοι φοιτητές με καταγωγή τον Καραβά.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει χαιρετισμούς από τους διοργανωτές, καλλιτεχνικό πρόγραμμα και δεξίωση. Θα δοθούν χορηγίες και τιμητικό δίπλωμα σε άριστους νέους του Καραβά απόφοιτους μέσης Παιδείας οι οποίοι φοιτούν στο πρώτο έτος σπουδών σε Πανεπιστήμια της Κύπρου και του εξωτερικού.

Δείτε επίσης:  Έκτακτη συνάντηση Δημάρχων Μείζονος Λευκωσίας για καιρικά φαινόμενα

Όσοι από τος νέους με καταγωγή τον Καραβά και τα περίχωρα , Ελια, Φτέρυχα, Παλιόσοφο και Μότιδες, πληρούν τα κριτήρια (απολυτήριο Μέσης εκπαίδευσης 18.5 και άνω και να βρίσκονται στο πρώτο έτος πανεπιστημιακών σπουδών) θα πρέπει να υποβάλουν σχετική αίτηση η οποία είναι αναρτημένη στη ιστοσελίδα του Δήμου Καραβά.

Για περισσότερες πληροφορίες στα γραφεία του Δήμου τηλ 22516937.

Δόθηκε σχετική παράταση μέχρι την 21ην Δεκεμβρίου για την υποβολή αιτήσεων.

In the news
Load More