Δ. Λύσης: Εκδήλωση αφιερωμένη στο πρόβλημα των αγνοουμένων της Κύπρου

Reading Time: 1 minute

Εκδήλωση αφιερωμένη στο πρόβλημα των αγνοουμένων της Κύπρου και τις προσπάθειες που καταβάλλονται για διακρίβωση της τύχης τους, πραγματοποίησε χθες βράδυ ο Δήμος Λύσης, στο θέατρο του Λυκείου Αγίου Γεωργίου στη Λάρνακα.

Ανακοίνωση του Δήμου αναφέρει ότι στην εισαγωγική του αναφορά ο Δήμαρχος Λύσης Ανδρέας Καουρής, είπε μεταξύ άλλων ότι το πρόβλημα των αγνοουμένων είναι καθαρά ανθρωπιστικό και σαν τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται από όλους, ενισχύοντας με κάθε τρόπο τις προσπάθειες της Ερευνητικής Επιτροπής και όλων όσοι ασχολούνται με το θέμα.

Δείτε επίσης:  Νέο ωράριο στις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Πάφου

Σε χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης που ανέγνωσε ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου, συγχάρηκε το Δήμο Λύσης για την πρωτοβουλία του και τόνισε τη σημασία που έχουν τέτοιες εκδηλώσεις στις προσπάθειες ανεύρεσης των αγνοουμένων.

Η Τουρκοκύπρια Δημοσιογράφος Σεβγκιούλ Ουλούνταγ έκαμε εκτενή αναφορά στις προσπάθειές της για την ανεύρεση αγνοουμένων, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, με φωτογραφικό υλικό από τον εντοπισμό και ανακάλυψη ομαδικών τάφων και οστών.

Ο Δήμαρχος, εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου Λύσης, απένειμε στην Σεβγκιούλ Ουλούνταγ τιμητική πλακέτα, σε ένδειξη εκτίμησης για τη συνδρομή της στην ανεύρεση Λυσιωτών αγνοουμένων και γενικότερα για τις προσπάθειές της.

Δείτε επίσης:  Διαφωνεί ο Ανδρέας Μορφίτης με το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβούλιου Αμμοχώστου

Την παρουσίαση της Τουρκοκύπριας Δημοσιογράφου έκαμε ο Αντιδήμαρχος Λύσης Κυριάκος Ανδρέου, ο οποίος και αναφέρθηκε σε συντομία στη συνεργασία που έχει όλα αυτά τα χρόνια με την Σεβγκιούλ Ουλούνταγ για την ανεύρεση, ιδιαίτερα των Λυσιωτών αγνοουμένων.

Ο Δήμος Λύσης τίμησε τον Κυριάκο Ανδρέου με αναμνηστική πλακέτα για τις συνεχιζόμενες προσπάθειές του στην ανεύρεση των αγνοουμένων.

In the news
Load More