Εγκαινιάζεται το ιστορικόν Αττικόν της Πάφου

Reading Time: 1 minute

Το ιστορικό Αττικόν, είναι ένα από τα τρία σινεμά με τα οποία μεγάλωσαν γενιές παφίων.
Το ιστορικό αυτό κτίριο της Πάφου που για δεκαετίες σφράγισε την κοινωνική και πολιτιστική ζωή της πόλης έχει μετατραπεί σήμερα σε ένα σύγχρονο συνεδριακό κέντρο και έναν πολυχώρο πολιτισμού και αναμένεται να αποτελέσει την δεύτερη σημαντική κλειστή αίθουσα εκδηλώσεων και άλλων δράσεων της Πάφου, μετά το επίσης υπό ανακαίνιση Μαρκίδειο Θέατρο.

Δείτε επίσης:  Άρχισαν οι «Αναλαμπές» του Δήμου Αγίας Νάπας

Το απόγευμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, εγκαινιάζει σήμερα, τον Πολυχώρο «Αττικόν» με μεγάλη εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στον εσωτερικό και εξωτερικό χώρο του ανακαινισμένου κτιρίου.

Η τελετή των εγκαινίων περιλαμβάνει χαιρετισμό από τον Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος, ομιλία από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αποκάλυψη αναμνηστικής πλάκας, ομιλία από τον Ιδρυτή και Πρόεδρο του Πανεπιστημίου IDC Herzliya του Ισραήλ, καθηγητή Uriel Reichman, με θέμα “Entrepreneurship and Education: Leadership in an Era of Change”, καθώς και προβολή ταινίας μικρής διάρκειας με τίτλο: «Αττικόν: Το παλιό σινεμά της Πάφου».

Δείτε επίσης:  Αυξημένη τροχαία κίνηση στην Κάτω Πάφο

Θα υπάρχει επίσης αυτόματη μετάφραση στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα, ενώ στον χώρο θα προβάλλονται και αποσπάσματα ταινιών του ελληνικού και ξένου κινηματογράφου.

Θα ακολουθήσει ανοιχτή δεξίωση.

In the news
Load More