Ειλικρινή και έντιμη συνεργασία με όλους, υποσχέθηκε ο νέος Δήμαρχος Στροβόλου

Reading Time: 3 minutes

Τα καθήκοντά τους ανέλαβαν σήμερα και επίσημα ο νέος Δήμαρχος Στροβόλου Ανδρέας Παπαχαραλάμπους και το νέο Δημοτικό Συμβούλιο, μετά την επίσημη τελετή ανάληψης που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου. Ο νέος Δήμαρχος έκανε έκκληση ενότητας προς όλες τις πολιτικές ομάδες και στους δημότες και υποσχέθηκε πως θα είναι Δήμαρχος όλων.

Ο κ. Παπαχαραλάμπους, αφού ευχαρίστησε αρχικά τους δημότες για την ψήφο και την εμπιστοσύνη που του έδειξαν, διαβεβαίωσε πως θα απευθύνεται πολύ συχνά και στην εκτελεστική αλλά και στη νομοθετική εξουσία για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα του Δήμου Στροβόλου.

Στην ομιλία του, ο κ. Παπαχαραλάμπους έκανε αναφορά στον αρχιτέκτονα της ευρωπαϊκής ενοποίησης Jean Monnet, ο οποίος είχε μιλήσει για δύο κατηγορίες ανθρώπων, αυτών που θέλουν να είναι κάποιοι και αυτών που θέλουν να κάνουν κάτι. “Εμείς σας διαβεβαιώ ανήκουμε στην δεύτερη κατηγορία, δηλαδή στους ανθρώπους που θέλουν να κάνουν κάτι χρήσιμο για τον τόπο τους και η σημερινή τελετή αποτελεί την απαρχή μιας νέας δημιουργικής πορείας για το Δήμο μας”, είπε.

Ο κ. Παπαχαραλάμπους πρόσθεσε πως με τη συμμετοχή των εργαζομένων στο Δήμο και τη συμπαράσταση των δημοτών, το νέο Δημοτικό Συμβούλιο είναι αποφασισμένο να μετατρέψει το Δήμο Στροβόλου σε πρότυπο αποτελεσματικής λειτουργίας, ενώ διαβεβαίωσε πως αταλάντευτες και αδιαπραγμάτευτες αρχές είναι η χρηστή διοίκηση, η σύγχρονη οργάνωση, η συλλογικότητα, η διαφάνεια και η αξιοκρατία.

Δείτε επίσης:  Δήμος Λακατάμιας: Αλλαγή στο πρόγραμμα περισυλλογής σκυβάλων

Ο νέος Δήμαρχος είπε πως μέσα στις δύσκολες κοινωνικά και οικονομικά συνθήκες, οι δημότες έστειλαν ένα ξεκάθαρο, σαφέστατο και ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, το οποίο λέει πως ο Δήμος είναι πάνω και πέρα από πρόσωπα, πάνω και πέρα από πολιτικά κόμματα. “Ο δικός μας αγώνας δεν εκκολάφτηκε στους διαδρόμους των κομμάτων, γεννήθηκε στους δρόμους της πόλης, στις γειτονιές μας, συνεπώς οφείλουμε όλοι να συνεργαστούμε αποτελεσματικά και με ανιδιοτέλεια για το καλό του τόπου μας”, είπε και σημείωσε πως το μέγα ζητούμενο για την εποχή μας είναι η αλλαγή νοοτροπίας με νέο ήθος και ύφος στην εξουσία.

Ο κ. Παπαχαραλάμπους αναφέρθηκε στο έργο των προκατόχων του, πάνω στο οποίο θα πορευθεί ως νέος Δήμαρχος. “Κτίζουμε πάνω στο έργο που ξεκίνησε ο αείμνηστος πρώτος Δήμαρχος Στροβόλου Ιωσήφ Χατζηιωσήφ, έργο το οποίο θεμελίωσε ο Σάββας Ηλιοφώτου”, είπε και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον απερχόμενο Δήμαρχο Λάζαρο Σαββίδη, του οποίου η χρηστή δημαρχία έθεσε τις βάσεις για ένα Δήμο που στέκεται σήμερα όρθιος στις δύσκολες εποχές της κρίσης.

Ο κ. Παπαχαραλάμπους απηύθυνε έκκληση ενότητας και συνεργασίας στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, τους πρώην Δημάρχους, τα οργανωμένα σύνολα και τους δημότες. “Τώρα μας ενώνουν οι προκλήσεις για το αύριο, ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε πολλά, μπορούμε να φέρουμε την αμεσότερη εξυπηρέτηση του δημότη, τη σωστή διαχείριση του περιβάλλοντος και της καθαριότητας, την ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας, την ολοκληρωμένη πολιτική που αφορά τα ζώα, την αξιοποίηση του πολιτιστικού αποθέματος”, είπε.

Δείτε επίσης:  Κ. Πετρίδης: Ριζοσπαστική η μεταρρύθμιση Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Σημείωσε επίσης πως ενωμένοι μπορούν να επιτύχουν πολλά σε σχέση με τα παιδιά, τους ηλικιωμένους, τα άτομα με κινητικά προβλήματα, τους προσφυγικούς συνοικισμούς, την αναβάθμιση της λεωφόρου Τσερίου και του ιστορικού πυρήνα.

Ο κ. Παπαχαραλάμπους υποσχέθηκε πως θα επιδιώξει ειλικρινή και έντιμη συνεργασία με όλες τις δημοτικές ομάδες και πως θα είναι Δήμαρχος για όλους τους δημότες ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων, και να δώσει μάχες για να εξυπηρετηθούν τα δικαιώματα τους.

Ο απερχόμενος Δήμαρχος Λάζαρος Σαββίδης είπε στη δική του ομιλία πως σήμερα με συγκίνηση και πλήρως ικανοποιημένος για το γεγονός ότι έπραξε το καθήκον του στο ακέραιο απέναντι στους συνδημότες του παραδίδει τη Δημαρχία σε έναν άνθρωπο που συνεργάστηκε τα δύσκολα πέντε χρόνια της θητείας του.

“Αισθάνομαι υπερήφανος που κατόρθωσα να εμπνεύσω και να εδραιώσω το κλίμα συνεργασίας και συλλογικότητας που επέτρεψε τη σύνθεση διαφορετικών απόψεων, πολιτικών και ιδεολογικών προσεγγίσεων σε μια κοινή συνισταμένη: Τη διατήρηση της αξιοπιστίας και οικονομικής ευρωστίας του Δήμου μας”, είπε και ευχαρίστησε το απερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο για τη συνεργασία.

ΚΥΠΕ

In the news
Load More