Εκδήλωση διαμαρτυρίας Οικολόγων ενάντια στην ανέγερση του Mall

Reading Time: 1 minute

Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε το απόγευμα το Κίνημα Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών ενάντια στην ανέγερση του Mall στην επαρχία Λάρνακας.

Η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε δίπλα από το ΚΕΝ Λάρνακας, εκεί δηλαδή όπου χωροθετείται η ανέγερση του Mall.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση των Οικολόγων, «παρά τις διαμαρτυρίες και τα έντονα διαβήματα προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και Τμήματα της Κυβέρνησης, η ανέγερση του Mall Λάρνακας δεν φαίνεται να σταματά», ενώ γίνεται αναφορά σε οικολογική καταστροφή, «η οποία επιφέρει εκκοπή δέντρων μεγάλης ηλικίας».

Δείτε επίσης:  Δραστηριότητες Δημάρχου Λάρνακας 17 – 23 Ιουνίου

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι οι αντιδράσεις πέτυχαν τουλάχιστον να τεθεί όρος «ώστε με την αποπεράτωση του Mall, να τοπιοτεχνηθεί ο χώρος και να φυτευτούν πολλαπλάσια δέντρα από αυτά που κόπηκαν. Όμως δεν μπορεί να αποκατασταθεί ένα δάσος από μεγάλα δέντρα με νεαρά δενδρύλλια!» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Δείτε επίσης:  Δ. Αθηένου: Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος YOUROPE

Εναντίον της ανέγερσης του Mall έχει ταχθεί η ΠΟΒΕΚ και μερίδα πολιτών που εκφράζουν φόβους για κυκλοφοριακά προβλήματα και οχληρία που δυνατόν να προκληθούν από την λειτουργία του Mall. Οι καταστηματάρχες θεωρούν ότι το εμπορικό αυτό κέντρο θα είναι ένα σοβαρότατο πλήγμα στον κύκλο των εργασιών τους.

In the news
Load More