Εκδήλωση τιμής για τον Κυριάκο Μάτση στο Δήμο Καλαμαριάς

Εκδήλωση τιμής προς τον αγωνιστή του αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-1959 Κυριάκο Μάτση, πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Κυριάκου Μάτση του Δήμου Καλαμαριάς, στη Μακεδονία.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, που εστάλη στο ΚΥΠΕ σήμερα, η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 60 χρόνων από τη θυσία του Κυριάκου Μάτση.

Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη και πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμαριάς, το Ιστορικό Αρχείο Προσφυγικού Ελληνισμού Δήμου Καλαμαριάς, την Κυπριακή Εστία Βορείου Ελλάδος, την Ένωση Κυπρίων Βόρειας Ελλάδας και την Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας.

Στο χώρο της πλατείας Κυριάκου Μάτση, στην οποία δεσπόζει το άγαλμα του ήρωα πραγματοποιήθηκε τρισάγιο. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο αδελφός του ήρωα, πρώην Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και πρώην Ευρωβουλευτής Γιαννάκης Μάτσης.
(

In the news
post-image Κυπρος

Αναθεωρημένο νομοσχέδιο για τα νέα τέλη κυκλοφορίας κατέθεσε η Κυβέρνηση

Αναθεωρημένο νομοσχέδιο που να αφαιρεί την ηλικία ως αποκλειστικό κριτήριο για την επιβολή τελών κυκλοφορίας στα αυτοκίνητα και εισάγει το κριτήριο της τεχνολογίας Euro...
post-image Κυπρος

ΠτΔ και Χρυσόστομος Β’ κατέθεσαν τον θεμέλιο λίθο του νέου ηλεκτροπαραγωγού σταθμού

Τη βεβαιότητα του ότι νέος ηλεκτροπαραγωγός σταθμός της «Power Energy Cyprus», που θα ολοκληρωθεί το 2021, στο Βασιλικό, θα σηματοδοτήσει την έναρξη μιας νέας...
Load More