Εκπαιδευτικές οργανώσεις: Κοινή επιστολή στον Υπ. Παιδείας

Reading Time: 2 minutes

Κοινή επιστολή θα καταθέσουν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ, κατά τις αυριανές διαδοχικές συναντήσεις που θα έχουν με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Χαμπιαούρη, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού, προσθέτοντας ότι οι εκπαιδευτικές οργανώσεις θα πάνε στις διαδοχικές συναντήσεις, βάσει του προγράμματος που καθόρισε ο Υπουργός Παιδείας.

«Κοινή επιστολή, κοινές οι θέσεις που θα καταθέσουμε οι οργανώσεις και κοινό το πλαίσιο που θα συζητήσουμε. Δεν υπάρχει διαφοροποίηση», είπε ο κ. Φυλακτού και πρόσθεσε ότι οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ήδη από χθες ετοιμάζουν την απάντηση που από κοινού θα δώσουν αύριο, έστω σε χωριστές συναντήσεις. «Θα πάμε σε χωριστές συναντήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα του Υπουργού, αλλά με κοινή επιστολή, κοινές θέσεις, κοινό πλαίσιο».

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Φυλακτού είπε ότι αύριο στις 09:00 με 11:30 θα συνέλθουν τα Κεντρικά Διοικητικά Συμβούλια των εκπαιδευτικών οργανώσεων σε χωριστές συνεδρίες, στις 12:00-14:00 θα πραγματοποιηθεί κοινή συνεδρία και των τριών οργανώσεων, στο οίκημα της ΠΟΕΔ, και ακολούθως, θα μεταβούν στις συναντήσεις με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού.

Δείτε επίσης:  Συμβούλιο Αρχηγών: Η πρόταση Ακκιντζί δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή

Ο Υπουργός Παιδείας απέστειλε χθες στους Προέδρους των εκπαιδευτικών οργανώσεων επιστολή, απαντώντας σε αίτημα των οργανώσεων που απέστειλαν με επιστολή τους, ημερομηνίας 19 Αυγούστου, για να μεταφερθεί η συνάντηση τους από Δευτέρα και Τρίτη, όπως αναφερόταν σε προηγούμενη επιστολή πρόσκληση του Υπουργού προς τις οργανώσεις, σε Τετάρτη. Η ίδια επιστολή κοινοποιήθηκε και στους οργανωμένους γονείς.

Στην επιστολή του, ο Υπουργός καλεί αρχικά τις εκπαιδευτικές οργανώσεις σε διαδοχικές χωριστές συναντήσεις, με στόχο να επικεντρωθούν στα σημεία που αφορούν την κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης, και ακολούθως, σε κοινή συνάντηση.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των συναντήσεων το οποίο αναγράφεται στην επιστολή, αύριο, Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018, στο ισόγειο του Υπουργείου Παιδείας, ο Υπουργός καλεί στις 15:00-16:30 την ΠΟΕΔ, στις 16:30-18:00 την ΟΕΛΜΕΚ και στις 18:00-19:30 την ΟΛΤΕΚ, ενώ την Πέμπτη 23 Αυγούστου, επίσης στο ισόγειο του Υπουργείου, ο Υπουργός Παιδείας καλεί τις οργανώσεις σε κοινή συνάντηση, στις 12:00-14:00, και στις 14:30 – 16:30 καλεί σε συνάντηση τις Παγκύπριες Συνομοσπονδίες Γονέων

Δείτε επίσης:  Ετοιμάζεται η απάντηση Προέδρου σε πρόταση Ακιντζί

Στην επιστολή τονίζεται η ετοιμότητα του Υπουργείου Παιδείας να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, καθώς και στον εξορθολογισμό του Δημόσιου Σχολείου.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, οι εκπαιδευτικές οργανώσεις θα παραθέσουν εντός της εβδομάδας δημοσιογραφική διάσκεψη, ενώ ήδη άρχισαν τις διεργασίες για την πραγματοποίηση της πορείας στις 28 Αυγούστου.

In the news
Load More