Εκπαιδευτικές οργανώσεις: Κοινή επιστολή στον Υπ. Παιδείας

Κοινή επιστολή θα καταθέσουν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ, κατά τις αυριανές διαδοχικές συναντήσεις που θα έχουν με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Χαμπιαούρη, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού, προσθέτοντας ότι οι εκπαιδευτικές οργανώσεις θα πάνε στις διαδοχικές συναντήσεις, βάσει του προγράμματος που καθόρισε ο Υπουργός Παιδείας.

«Κοινή επιστολή, κοινές οι θέσεις που θα καταθέσουμε οι οργανώσεις και κοινό το πλαίσιο που θα συζητήσουμε. Δεν υπάρχει διαφοροποίηση», είπε ο κ. Φυλακτού και πρόσθεσε ότι οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ήδη από χθες ετοιμάζουν την απάντηση που από κοινού θα δώσουν αύριο, έστω σε χωριστές συναντήσεις. «Θα πάμε σε χωριστές συναντήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα του Υπουργού, αλλά με κοινή επιστολή, κοινές θέσεις, κοινό πλαίσιο».

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Φυλακτού είπε ότι αύριο στις 09:00 με 11:30 θα συνέλθουν τα Κεντρικά Διοικητικά Συμβούλια των εκπαιδευτικών οργανώσεων σε χωριστές συνεδρίες, στις 12:00-14:00 θα πραγματοποιηθεί κοινή συνεδρία και των τριών οργανώσεων, στο οίκημα της ΠΟΕΔ, και ακολούθως, θα μεταβούν στις συναντήσεις με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού.

Δείτε επίσης:  Συμφωνία διαχείρισης καυσίμων ExxonMobil με VTT Vasiliko Ltd

Ο Υπουργός Παιδείας απέστειλε χθες στους Προέδρους των εκπαιδευτικών οργανώσεων επιστολή, απαντώντας σε αίτημα των οργανώσεων που απέστειλαν με επιστολή τους, ημερομηνίας 19 Αυγούστου, για να μεταφερθεί η συνάντηση τους από Δευτέρα και Τρίτη, όπως αναφερόταν σε προηγούμενη επιστολή πρόσκληση του Υπουργού προς τις οργανώσεις, σε Τετάρτη. Η ίδια επιστολή κοινοποιήθηκε και στους οργανωμένους γονείς.

Στην επιστολή του, ο Υπουργός καλεί αρχικά τις εκπαιδευτικές οργανώσεις σε διαδοχικές χωριστές συναντήσεις, με στόχο να επικεντρωθούν στα σημεία που αφορούν την κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης, και ακολούθως, σε κοινή συνάντηση.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των συναντήσεων το οποίο αναγράφεται στην επιστολή, αύριο, Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018, στο ισόγειο του Υπουργείου Παιδείας, ο Υπουργός καλεί στις 15:00-16:30 την ΠΟΕΔ, στις 16:30-18:00 την ΟΕΛΜΕΚ και στις 18:00-19:30 την ΟΛΤΕΚ, ενώ την Πέμπτη 23 Αυγούστου, επίσης στο ισόγειο του Υπουργείου, ο Υπουργός Παιδείας καλεί τις οργανώσεις σε κοινή συνάντηση, στις 12:00-14:00, και στις 14:30 – 16:30 καλεί σε συνάντηση τις Παγκύπριες Συνομοσπονδίες Γονέων

Δείτε επίσης:  Υπουργός Υγείας: Κάποιοι στον ΠΙΣ δεν θέλουν την εφαρμογή του ΓεΣΥ

Στην επιστολή τονίζεται η ετοιμότητα του Υπουργείου Παιδείας να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, καθώς και στον εξορθολογισμό του Δημόσιου Σχολείου.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, οι εκπαιδευτικές οργανώσεις θα παραθέσουν εντός της εβδομάδας δημοσιογραφική διάσκεψη, ενώ ήδη άρχισαν τις διεργασίες για την πραγματοποίηση της πορείας στις 28 Αυγούστου.

In the news
post-image Κυπρος

Επεκτείνεται το ωράριο λειτουργίας εξωτερικών ιατρείων της Παιδιατρικής Κλινικής στο Μακάρειο

Επεκτείνεται το ωράριο λειτουργίας των εξωτερικών ιατρείων της Παιδιατρικής Κλινικής στο Μακάρειο Νοσοκομείο. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, στο πλαίσιο της αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών...
post-image Άρθρα - Μελέτες

Τα πρότυπα είναι το κλειδί στην εξέλιξη των έξυπνων πόλεων

Γράφει η Αγγελική Λοΐζου Σε παγκόσμιο επίπεδο ο αστικός πληθυσμός αυξάνεται δραματικά. Υπολογίζεται ότι ποσοστό 54.5% του παγκόσμιου πληθυσμού ζούσε στα αστικά κέντρα το...
Load More