Εκπρόσωπος: Έκλεισε το θέμα για την εφεδρεία

στρατοπέδων
Reading Time: 1 minute

Χρειάζεται προσοχή στη δημοσίευση στοιχείων που ενδεχομένως να βλάπτουν την ασφάλεια της Κύπρου, ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κληθείς να σχολιάσει τα όσα έχουν ειπωθεί και δημοσιοποιηθεί για το ζήτημα της εφεδρείας, ενώ για το αν θα εξεταστεί θέμα ποινικών ευθυνών του Γενικού Ελεγκτή είπε ότι «το θέμα έχει καλυφθεί για την κυβέρνηση».

Παραμένει γεγονός, σημείωσε, ότι χρειάζεται προσοχή στην δημοσίευση στοιχείων που ενδεχομένως να βλάπτουν την ασφάλεια της Κύπρου, στην Επιτροπή Άμυνας της Βουλής, συνέχισε, υπάρχουν ειδικές διαδικασίες για το τί συζητείται δημοσίως και τί δημοσιοποιείται. «Αδυναμίες που υπήρχαν για δεκαετίες στο σύστημα είναι γνωστές και αντιμετωπίζονταν ήδη από το Υπουργείο Άμυνας και ήδη υπάρχουν βελτιώσεις και καλύτερα αποτελέσματα από τον προηγούμενο μήνα».

Δείτε επίσης:  Στο σφυρί σπίτια και διαμερίσματα από τον Οκτώβριο

Πρόσθεσε ότι αδυναμίες υπήρχαν και στο σύστημα κατάταξης κληρωτών οι οποίες αντιμετωπίστηκαν και κατά γενική ομολογία υπήρξε βελτίωση. Το ΥΠΑΜ μελετούσε εδώ και καιρό την αναμόρφωση του συστήματος εφεδρείας και τα μέτρα θα ληφθούν στη συνέχεια, σημείωσε. «Δεν ήταν σκόπιμο και πρέπει όλοι να δείξουν προσοχή σε ό,τι αφορά τη δημοσιοποίηση στοιχείων που μπορεί να προκαλέσουν βλάβη αν δουν το φως της δημοσιότητας».

Δείτε επίσης:  Ακιντζί: Αίτημα των Τ/κ η πολιτική ισότητα και η αποτελεσματική συμμετοχή

Ερωτηθείς αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αναπέμψει τον εκλογικό νόμο που ψήφισε πριν από δύο εβδομάδες η Βουλή, ο Εκπρόσωπος είπε ότι ο νόμος μελετάται σε συνεργασία του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Υπουργό Εσωτερικών, ώστε να ληφθεί κάποια απόφαση».

ΚΥΠΕ

In the news
Load More