Ελλάδα και Κύπρος αναμένουν τις εξελίξεις από την Σύνοδο της Βάρνας

Ευρώπη

Ελλάδα και Κύπρος αναμένουν τις εξελίξεις από την Σύνοδο της Βάρνας έχοντας ήδη εξασφαλίσει την ξεκάθαρη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε σχέση με τα ζητήματα με την Τουρκία.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καλείται να αντιμετωπίσει την ενιαία στάση της ΕΕ ενάντια στις ενέργειες της χώρας του.

Από τα Ψαρά, ο Αλεξης Τσίπρας έστειλε καθαρό μήνυμα στην Τουρκία.

«Η Τουρκία οφείλει να σταματήσει τις παράνομες ενέργειες στο Αιγαίο και να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου, καθώς και τους κανόνες του διεθνούς δικαίου» δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης μίλησε για το διακύβευμα της Βάρνας, όσον αφορά στην τουρκική πλευρά.

«Στη Σύνοδο της Βάρνας θα δοκιμαστεί ο σεβασμός της Τουρκίας στις υποχρεώσεις έναντι της Ε.Ε. περιλαμβανομένης και της Κυπριακής Δημοκρατίας», δήλωσε ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης και συμπλήρωσε: «Από τη συμπεριφορά, τη στάση, πολλά θα εξαρτηθούν όσον αφορά τις διεκδικήσεις της Τουρκίας».

ΠΗΓΗ: euronews

In the news
post-image Κυπρος

Επιτροπή μπαίνει σε διαπραγμάτευση με τις εταιρείες για το Αφροδίτη

Ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης ανακοίνωσε ότι το Υπουργικό Συμβούλιο έχει ορίσει διαπραγματευτική ομάδα, η οποία θα εισέλθει σε ένα...
post-image Άρθρα - Μελέτες

Πρόσληψη των καταλληλότερων με το νέο Διεθνές Πρότυπο ISO/TS 30411

Γράφει η Μαριλένα Νικολάου Το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο ενός οργανισμού είναι το ανθρώπινο δυναμικό του. Ο αντίκτυπος που έχουν οι νεοπροσληφθέντες στην επιτυχία μιας...
Load More