Εντός 2018 η ανάπλαση της Δημοτικής Αγοράς και κεντρικής πλατείας στην Αθηένου

Αθηένου
Reading Time: 2 minutes
Η ανάπλαση της παλαιάς Δημοτικής Αγοράς και η κατασκευή της κεντρικής πλατείας του Δήμου Αθηένου, είναι μεταξύ των έργων που προωθούνται εντός του 2018.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Αθηένου Κυριάκος Καρεκλάς «έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες αναπαλαίωσης του ιστορικού χανίου του Μεστάνα και αναμένεται σύντομα να τελεστούν τα εγκαίνια. Εντός του 2018 αναμένεται να προωθηθούν διάφορα έργα μεταξύ των οποίων το έργο ανάπλασης της παλιάς Δημοτικής Αγοράς Αθηένου, η κατασκευή της κεντρικής πλατείας του Δήμου, δηλαδή της περιοχής γύρω από την ιστορική εκκλησία του Αγίου Φωκά, ενώ είμαστε σε καλό δρόμο για την δημιουργία εντός των ορίων μας του Αγροτικού Μουσείου Κύπρου».

Πρόσθεσε ότι πρώτιστο μέλημα του από την ημέρα ανάληψης της Δημαρχίας «ήταν η αναβάθμιση του δρόμου που οδηγεί προς την Αθηένου, τόσο από Λάρνακα όσο και από Λευκωσία. Σε συντονισμό με το Τμήμα Δημοσίων Έργων έγινε η αναγκαία βελτίωση στο αυλάκι των ομβρίων υδάτων κατά μήκος του δρόμου, ώστε να μην προκαλούνται ατυχήματα και να δημιουργούνται τα προβλήματα που υπήρχαν στο παρελθόν».

Με συντονισμένες ενέργειες του Δήμου προς τον Υπουργό Μεταφορών Μάριο Δημητριάδη, συνέχισε «καταφέραμε να συμφωνήσουμε στην προώθηση της εκ βάθρων αναβάθμισης του συγκεκριμένου δρόμου, ώστε να είναι ασφαλής για τους δημότες. Ελπίζουμε ότι εντός του 2018 θα είναι εφικτή η ανακατασκευή του δρόμου, που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων κατασκευή πεζοδρομίων, ποδηλατόδρομο, υπόγεια καλωδίωση και φωταγώγηση» είπε και σημείωσε πως «έχει ήδη ολοκληρωθεί η επί χάρτου αποτύπωση του έργου και πολύ σύντομα θα προκηρύξουμε τις σχετικές προσφορές».

Δείτε επίσης:  Επιστροφή υποδομών του συνεργατισμού μέσω δήμων και κοινοτήτων

Σύμφωνα με τον κ. Καρεκλά «σε συνεργασία με το Τμήμα Δασών προωθήσαμε τη δημιουργία εκδρομικού χώρου στην περιοχή της εκκλησίας του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, με πλήρη χρηματοδότηση από την Κυβέρνηση. Η Αθηένου έχει πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, αρχαίο οικισμό και σημαντική δραστηριότητα στον αγροτουρισμό και πιστεύουμε ότι είναι αναγκαίο το συγκεκριμένο έργο υποδομής, προσβλέποντας πως θα ελκύσει εκτός από ξένους και ντόπιους τουρίστες. Ο σχεδιασμός του έργου είναι έτοιμος και οι εργασίες κατασκευής που αναμένεται να αρχίσουν σύντομα θα στοιχίσουν πέραν των 70 χιλιάδων ευρώ».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Καρεκλάς είπε πως «ύστερα από διαβήματα προς το Τμήμα Δημοσίων Έργων το τελευταίο διάστημα επισκευάστηκε μέρος του οδικού δικτύου που είχε προβλήματα μετά την εκτέλεση των έργων για το αποχετευτικό. Επίσης θα προωθηθεί σύντομα η βελτίωση όλων των δρόμων – εισόδων προς τον Δήμο, έργο για το οποίο έχει ήδη εγκριθεί το απαραίτητο χρηματικό ποσό. Το Υπουργείο Μεταφορών έχει δώσει οδηγίες προς το Τμήμα Δημοσίων Εργων, όπως αρχές του 2018 να γίνει αναβάθμιση του κύριου δρόμου που βρίσκεται το κοιμητήριο της Αθηένου».

Δείτε επίσης:  Κλειστές τη Δευτέρα οι Υπηρεσίες Δήμου Λεμεσού

Ο Δήμαρχος είπε ακόμα ότι «πρόσφατα το Υπουργείο Εσωτερικών ενέκρινε κονδύλι και βρίσκεται σε εξέλιξη διαγωνισμός, για την κατασκευή έργου όμβριων υδάτων ώστε να μην επαναληφθεί το φαινόμενο της πλημμυρίδας στον ιστορικό πυρήνα της Αθηένου. Ακόμα αρκετοί δρόμοι της Αθηένου που παρουσίαζαν παρόμοιας φύσης προβλήματα, έχουν επιδιορθωθεί».

Στις δηλώσεις του ο κ. Καρεκλάς αναφέρθηκε και στη λειτουργία του Βιολογικού Σταθμού του αποχετευτικού δικτύου Αθηένου, που βρίσκεται βόρεια της κοινότητας προς τη νεκρή ζώνη και είπε πως «είναι σημαντικό το γεγονός ότι το συγκεκριμένο έργο θα προσφέρει επεξεργασμένο νερό για τις καλλιέργειες που βρίσκονται στη περιοχή του. Πολύ σύντομα οι γεωργοί της περιοχής θα ενημερωθούν ότι θα μπορούν να αξιοποιήσουν το νερό, που είναι μια σημαντική ποσότητα, αφού η δεξαμενή του έργου έχει χωρητικότητα 100 χιλιάδων κυβικών μέτρων».
ΚΥΠΕ

In the news
Load More