Ενωμένοι για πρώτη φορά οι Λαρνακείς

Reading Time: 1 minute

Για τραγικές περιβαλλοντικές συνέπειες και σοβαρούς κινδύνους για την υγεία, κάνουν λόγο οι πολίτες της επαρχίας Λάρνακας, αναφορικά με τις Εγκαταστάσεις Πετρελαιοειδών και Υγραερίου, οι οποίες παραμένουν στην περιοχή εδώ και αρκετά χρόνια, παρά το αίτημα των κατοίκων για απομάκρυνση τους.

Οι Δήμοι Λάρνακας – Λιβαδιών αναλαμβάνουν δράση με μια Πρώτη Πορεία στις 20 Ιουνίου, η οποία στοχεύει στην άμεση ανάληψη ευθυνών από το κράτος και τις εταιρείες.

«Ο κόσμος έχει αρχίσει να χάνει την υπομονή του»

Υπέρ της κίνησης αυτής, τάσσεται σύσσωμος ο Δήμος Λάρνακας και Λιβαδιών.

Δείτε επίσης:  Δ. Έγκωμης: Σειρά επαφών για περαιτέρω συνεργασία είχε αντιπροσωπία της Δούμας Μόσχας

Σε δηλώσεις του στην aftodioikisi.com.cy ο κ. Άθως Καζαντζής, Επικεφαλής της Δημοτικής Ομάδας ΑΚΕΛ Λάρνακας, τόνισε πως είναι η πρώτη φορά που Δήμος και δημότες πάνε ενωμένοι σε μια κινητοποίηση σαν αυτή. Ο κ. Καζαντζής σημειώνει πως αίτημα τους είναι οι έμπρακτες κινήσεις, αλλιώς τα μέτρα θα κλιμακωθούν. Καλεί επίσης τον κόσμο να συμμετέχει και να στηρίξει την προσπάθεια αυτή.

Δείτε επίσης:  Α. Κυπριανού: Η Κυβέρνηση επιχειρεί να παρέμβει στα εσωτερικά του κόμματος

Υπέρ τάσσεται και ο Επικεφαλής της Δημοτικής Ομάδας ΔΗΣΥ Λάρνακας, Πάμπος Γαβριήλ, με τον ίδιο να επικροτεί την κινητοποίηση των κατοίκων της επαρχίας. «Είναι η πρώτη φορά που γίνεται μια σοβαρή ενέργεια» δήλωσε στην aftodioikisi.com.cy ο κ. Γαβριήλ, με τον ίδιο να τονίζει πως η κατάσταση με τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις δεν πρόκειται να συνεχιστεί, ενώ θα υπάρχουν σοβαρές αντιδράσεις σε κάθε καθυστέρηση.

In the news
Load More