Εξηγήσεις δίνει ο Δήμος Λεμεσού για το κλάδεμα στους φίκους

Εξηγήσεις δίνει ο Δήμος Λεμεσού για το κλάδεμα στους φίκους
Reading Time: 1 minute

Οι λόγοι για τους οποίους το Τμήμα Πρασίνου του Δήμου Λεμεσού διενεργεί «βαθύ» κλάδεμα στους φίκους που βρίσκονται στη στενή νησίδα νότια του ποδηλατόδρομου και στους ευκαλύπτους που βρίσκονται στα ανατολικά της αποβάθρας του Εναερίου αφορούν στην ασφάλεια του κοινού και στην επιβίωση των ίδιων των δέντρων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, λόγω της κατασκευής της νησίδας νότια του ποδηλατόδρομου, το ριζικό σύστημα των φίκων που βρίσκονται κατά μήκος δεν έχει την αναγκαία μηχανική στήριξη, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος πτώσης τους πάνω σε διερχομένους πεζούς και ποδηλάτες και προστίθεται ότι «Αναφορικά δε με τους ευκαλύπτους το κλάδεμα που γίνεται επιβάλλεται για να περιοριστεί η υπερβολική κάθετη ή και πλευρική ανάπτυξη των στελεχών και κλαδιών τους που οδηγεί στη θραύση τους».

Δείτε επίσης:  Νέο ωράριο στις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Πάφου

Ο Δήμος Λεμεσού διαβεβαιώνει τέλος το κοινό ότι η διαχείριση του αστικού πρασίνου γίνεται με ορθολογισμό και με την εφαρμογή των απαραίτητων καλλιεργητικών μεθόδων, πάντα με τη σύμφωνη γνώμη και άδεια του Τμήματος Δασών. Αυτή η διαχείριση θα συνεχιστεί με μια προσπάθεια για μεγαλύτερη επικέντρωση και σε θέματα αισθητικής και εμφάνισης των δεντροστοιχιών.

Δείτε επίσης:  Νέο πολυμηχάνημα στο στόλο του Δήμου Πάφου

In the news
Load More