Εξουσιοδότηση για ενδεχόμενη λήψη μέτρων έδωσαν στις συντεχνίες οι οικοδόμοι Λάρνακας

Οι οικοδόμοι της Λάρνακας έδωσαν εξουσιοδότηση στα Δ.Σ. των Συντεχνιών τους για τη λήψη μέτρων, όποτε κριθεί αναγκαίο, για την εφαρμογή των συμφωνηθέντων και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των συντεχνιών Οικοδόμων ΠΕΟ, ΣΕΚ, ΔΕΟΚ, οι εργαζόμενοι στην οικοδομική βιομηχανίας της Λάρνακας έλαβαν την απόφαση στη Γενική Συνέλευση της περασμένης Πέμπτης 22 Νοεμβρίου, λόγω της απόρριψης των συμφωνηθέντων μεταξύ Συντεχνιών και εργοδοτικής πλευράς εκ μέρους της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών.

Η συμφωνία είχε γίνει ενώπιον της Μεσολαβητικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Εργασίας μετά από μακρές συναντήσεις και διαβουλεύσεις που κράτησαν μερικά χρόνια, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Αναφέρεται ακόμα ότι οι δύο πλευρές, εργατική και εργοδοτική, είχαν καταλήξει σε συμφωνία τόσο για το Προσχέδιο Νόμου που αφορά τη Νομοθετική ρύθμιση αριθμού βασικών όρων που περιέχονται στη Συλλογική Σύμβαση της Οικοδομικής, όσο και για τη νέα Συλλογική Σύμβαση, που θα έμπαινε σε εφαρμογή μετά την ψήφιση από τη Βουλή του σχετικού προσχεδίου νόμου που είχε συμφωνηθεί.

Προστίθεται πως η εργοδοτική πλευρά απέρριψε τα συμφωνηθέντα και ζητά από τις Συντεχνίες να μπουν σε συζήτηση για την ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης.

Στο επόμενο χρονικό διάστημα θα ακολουθήσουν Γενικές Συνελεύσεις των εργαζομένων στην οικοδομική βιομηχανία και στις υπόλοιπες πόλεις, αναφέρεται τέλος.

In the news
post-image Διεθνη

Η Γαλλία ξεκινάει τον φορολογικό πόλεμο κατά των Google, Apple, Facebook και Amazon

Την απόφαση της Γαλλίας να προχωρήσει στη φορολόγηση των μεγάλων ψηφιακών επιχειρήσεων, χωρίς να περιμένει μια ευρωπαϊκή συναίνεση επί του θέματος, δηλώνει με συνέντευξή...
Load More