Επενδύει στην τουριστική κρουαζιέρα η Λεμεσός

τουριστική κρουαζιέρα

Σύσκεψη στο Δημοτικό Μέγαρο συγκάλεσε σήμερα (26-03-2018) ο Δήμαρχος Λεμεσού, κ. Νίκος Νικολαΐδης με θέμα την προώθηση του τουρισμού κρουαζιέρας. Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι από τον ΚΟΤ, το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο, το Γαλλοκυπριακό Εμπορικό Επιμελητήριο, και την DP World που διαχειρίζεται την επιβατική κίνηση του λιμανιού.

Όπως αναφέρει ο Δήμος, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς συμφώνησαν στην προώθηση μιας σειράς δράσεων με στόχο την επανατοποθέτηση της Λεμεσού στο χάρτη της τουριστικής κρουαζιέρας ως ενός σημαντικού τουριστικού προορισμού. Κοινή διαπίστωση ήταν ότι η στρατηγική θέση της Λεμεσού σε σχέση με τη γύρω περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου θα επιτρέπει τη σύνδεση προορισμών όπως είναι η Αίγυπτος, το Ισραήλ και ο Λίβανος με την Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη.

Ο Δήμαρχος Λεμεσού κ. Νίκος Νικολαΐδης αναφέρθηκε επίσης στην πρόσφατη επίσκεψη της αντιπροσωπείας του Δήμου Λεμεσού στη Μασσαλία, στην οποία έγινε η παρουσίαση της Λεμεσού ως προορισμός κρουαζιέρας με πολύ ευνοϊκά σχόλια από τους παριστάμενους.

Μέσα στα πλαίσια αυτά διοργανώνεται στις 22 Απριλίου μια ενημερωτική επίσκεψη, σε συνεργασία με τον ΚΟΤ την DP World και την Χάιφα, από μεγάλους διοργανωτές κρουαζιέρων που έχουν ως βάση το Μαϊάμι με στόχο την προβολή της Λεμεσού ως πολύ σημαντικού προορισμού κρουαζιέρας. Παράλληλα γίνονται προσπάθειες να προβληθεί η Κυπριακή φιλοξενία, μέσα από τη συνέχιση και αναβάθμιση των εκδηλώσεων υποδοχής στο χώρο του Νέου Λιμανιού που περιλαμβάνει κυπριακούς χορούς και κυπριακά εδέσματα.

Σύμφωνα με δηλώσεις του κ Νικολαΐδη στόχος όλων των εμπλεκόμενων φορέων είναι μέσα από την κατάλληλη προετοιμασία, στα επόμενα δύο χρόνια να γίνει ξανά η Λεμεσός ένας σημαντικός προορισμός κρουαζιέρας.

In the news
post-image Κυπρος

Επιτροπή μπαίνει σε διαπραγμάτευση με τις εταιρείες για το Αφροδίτη

Ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης ανακοίνωσε ότι το Υπουργικό Συμβούλιο έχει ορίσει διαπραγματευτική ομάδα, η οποία θα εισέλθει σε ένα...
post-image Άρθρα - Μελέτες

Πρόσληψη των καταλληλότερων με το νέο Διεθνές Πρότυπο ISO/TS 30411

Γράφει η Μαριλένα Νικολάου Το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο ενός οργανισμού είναι το ανθρώπινο δυναμικό του. Ο αντίκτυπος που έχουν οι νεοπροσληφθέντες στην επιτυχία μιας...
Load More