Επενδύει στην τουριστική κρουαζιέρα η Λεμεσός

τουριστική κρουαζιέρα

Σύσκεψη στο Δημοτικό Μέγαρο συγκάλεσε σήμερα (26-03-2018) ο Δήμαρχος Λεμεσού, κ. Νίκος Νικολαΐδης με θέμα την προώθηση του τουρισμού κρουαζιέρας. Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι από τον ΚΟΤ, το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο, το Γαλλοκυπριακό Εμπορικό Επιμελητήριο, και την DP World που διαχειρίζεται την επιβατική κίνηση του λιμανιού.

Όπως αναφέρει ο Δήμος, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς συμφώνησαν στην προώθηση μιας σειράς δράσεων με στόχο την επανατοποθέτηση της Λεμεσού στο χάρτη της τουριστικής κρουαζιέρας ως ενός σημαντικού τουριστικού προορισμού. Κοινή διαπίστωση ήταν ότι η στρατηγική θέση της Λεμεσού σε σχέση με τη γύρω περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου θα επιτρέπει τη σύνδεση προορισμών όπως είναι η Αίγυπτος, το Ισραήλ και ο Λίβανος με την Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη.

Ο Δήμαρχος Λεμεσού κ. Νίκος Νικολαΐδης αναφέρθηκε επίσης στην πρόσφατη επίσκεψη της αντιπροσωπείας του Δήμου Λεμεσού στη Μασσαλία, στην οποία έγινε η παρουσίαση της Λεμεσού ως προορισμός κρουαζιέρας με πολύ ευνοϊκά σχόλια από τους παριστάμενους.

Μέσα στα πλαίσια αυτά διοργανώνεται στις 22 Απριλίου μια ενημερωτική επίσκεψη, σε συνεργασία με τον ΚΟΤ την DP World και την Χάιφα, από μεγάλους διοργανωτές κρουαζιέρων που έχουν ως βάση το Μαϊάμι με στόχο την προβολή της Λεμεσού ως πολύ σημαντικού προορισμού κρουαζιέρας. Παράλληλα γίνονται προσπάθειες να προβληθεί η Κυπριακή φιλοξενία, μέσα από τη συνέχιση και αναβάθμιση των εκδηλώσεων υποδοχής στο χώρο του Νέου Λιμανιού που περιλαμβάνει κυπριακούς χορούς και κυπριακά εδέσματα.

Σύμφωνα με δηλώσεις του κ Νικολαΐδη στόχος όλων των εμπλεκόμενων φορέων είναι μέσα από την κατάλληλη προετοιμασία, στα επόμενα δύο χρόνια να γίνει ξανά η Λεμεσός ένας σημαντικός προορισμός κρουαζιέρας.

In the news
post-image Διεθνη

Η Γαλλία ξεκινάει τον φορολογικό πόλεμο κατά των Google, Apple, Facebook και Amazon

Την απόφαση της Γαλλίας να προχωρήσει στη φορολόγηση των μεγάλων ψηφιακών επιχειρήσεων, χωρίς να περιμένει μια ευρωπαϊκή συναίνεση επί του θέματος, δηλώνει με συνέντευξή...
Load More