Επενδύστε επιτέλους στη νεολαία αυτού του τόπου!

Φίλιππος Θ. Φιλίππου
Reading Time: 3 minutes

Γράφει ο Φίλιππος Θ. Φιλίππου

Για χρόνια τώρα, όλοι όσοι ασχολούμαστε λίγο με τα θέματα ειδικότερα της νεολαίας μας, προσπαθούμε να πείσουμε ότι η ανεξέλεγκτη πορεία της μάστιγας των ναρκωτικών θα έχει εφιαλτικές επιπτώσεις στον τόπο και την κοινωνία μας. Έπρεπε λοιπόν να ξεκινήσουν να γίνονται συλλήψεις μαθητών για να αντιληφθούν οι αρμόδιοι το τραγικό μέγεθος του προβλήματος; Τώρα που υποτίθεται το έχουν αντιληφθεί, θα υπάρξει πραγματική ανταπόκριση;

Έχουν κατατεθεί άπειρες προτάσεις, αξιόλογες, καινοτόμες, μετά από χιλιάδες συναντήσεις και συνεδριάσεις επί συνεδριάσεων, και υπάρχουν οι σχεδιασμοί δράσης. Γελοιότητες… Φτάνει πια να μένουν όλα στα χαρτιά μέσα στους φακέλους και μέσα σε ερμητικά κλειστά συρτάρια. Ήρθε η ώρα της υλοποίησης. Καμία ανοχή σε όλους αυτούς που καταστρέφουν τη νεολαία μας. Διαλύστε τους! Κράτος, Αστυνομία, Εκκλησία, Δάσκαλοι, Γονείς, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. Διαλύστε τους. Εξαφανίστε αυτό τον εφιάλτη από πάνω μας. Επενδύστε επιτέλους στην νεολαία αυτού του τόπου! Δώστε τους κίνητρα. Να αγαπήσουν την υγιή ενασχόληση, την προσφορά προς τον τόπο και την κοινωνία μας, και γενικότερα να αγαπήσουν τη ζωή.

Ως νέος και εγώ αυτού του τόπου έχω δηλώσει κατ’ επανάληψη: Έχουμε εγκαταλείψει τη νεολαία μας γιατί αναγκαζόμαστε να ασχολούμαστε μόνο με τα δικά μας προβλήματα, χωρίς να ακολουθούμε κάποιο σχεδιασμό για το τι οραματιζόμαστε για αυτούς. Χωρίς ουσιαστικά να νοιαζόμαστε. Η νεολαία μας δυστυχώς υποφέρει από μιζέρια, στερείται από φροντίδα και προσοχή. Η νεολαία μας έχει αναγκαστεί να ακολουθεί τους δικούς μας, λανθασμένους ρυθμούς και τολμώ να πω πως πια δεν έχει το δικαίωμα να κάνει όνειρα για το μέλλον. Δεν δικαιολογώ σε καμιά περίπτωση, καμιά παράνομη δραστηριότητα, μόνο ουρλιάζοντας θέλω να καταθέσω ξανά ότι πορεία αυτή είναι καταστροφική και πρέπει άμεσα να αλλάξει.

Δείτε επίσης:  Είμαστε όλοι πρόσφυγες; - Της Ζήνας Λυσάνδρου Παναγίδη

Η νεολαία μας θέλει άμεσα αλλαγή τρόπου ζωής και νοοτροπίας. Οι μαθητές πρέπει να μεγαλώνουν σε ένα υγιές περιβάλλον, μαζί με τους γονείς τους και με ένα εμπλουτισμένο σύγχρονο σύστημα παιδείας. Που να αναπτύσσει τις ικανότητες και δεξιότητες τους, για να μπορέσουν με ανοιγμένα τα φτερά να φτάσουν όσο πιο ψηλά μπορούν με τις επιτυχίες τους. Το σπίτι, το κράτος, το σχολείο αλλά και η Εκκλησία θα πρέπει να είναι οι θεματοφύλακες των παιδιών και της υγιής ανάπτυξης τους. Παράλληλα, θα πρέπει να δημιουργηθούν οι σωστές υποδομές και όλα εκείνα τα προγράμματα που θα οδηγήσουν την νεολαία μας στον αθλητισμό, τον πολιτισμό και τις πλούσιες κοινωνικές δραστηριότητες. Θα πρέπει να λειτουργήσουν θεσμοί, όπως είναι το Συμβουλευτικό Κέντρο Πρόληψης, που παράλληλα με τους υπόλοιπους φορείς του κράτους θα παρεμβαίνει προληπτικά και θα συνεργάζεται και με τις ιδιωτικές ή εθελοντικές οργανώσεις για να κρατήσουμε την νεολαία σε μια σωστή πορεία. Να θωρακίσουμε τα νιάτα του τόπου μας. Το κράτος και η Αστυνομία θα πρέπει να διασφαλίζουν ότι η νεολαία μας μένει καθαρή και προσηλωμένη στα όνειρά και την ανάπτυξή της.

Δείτε επίσης:  Μόρφου: Μια άλλη «αμμοχωστοποίηση» του Κυπριακού – Γράφει ο Δρ. Ανδρέας Μασούρας

Λέμε τώρα να μετατρέψουμε τα σχολεία μας σε κλουβιά, λόγοι ασφάλειας και υγείας, περίεργα περιστατικά, άλλοι λένε μα δεν είναι δική μας δουλειά, φέρτε φρουρούς ασφαλείας… Κύριοι, η νεολαία μας βλέπει και τρέμει από αγανάκτηση. Επενδύστε πραγματικά πάνω τους. Κάντε προγράμματα, πραγματική Παιδεία, κάντε γήπεδα, γυμναστήρια, μουσεία, ωδεία, πανεπιστήμια. Πάνω από όλα όμως δημιουργήστε επιτέλους ένα κοινωνικό κράτος που να σέβεται και να αγαπά και να επενδύει σους πολίτες του. Να εργάζεται ο καθένας μας σκληρά, να αμείβεται όμως σωστά, και να μπορεί να αφιερώσει χρόνο και για την οικογένεια του. Δημιουργήστε χώρους που να μπορούμε οι οικογένειες να απολαμβάνουμε στον ελεύθερο μας χρόνο. Δώστε μας φως επιτέλους. Ελπίδα…

Και για τη νεολαία: Δικαίωμα στο όνειρο, όραμα και καθήκον στον αγώνα και ασφάλεια για το μέλλον. Μην σκοτώνετε άλλο την νεολαία μας.

Διαλύστε τα σαθρά σας συστήματα, μην διαλύετε τα όνειρά μας. Επενδύστε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ στην ΝΕΟΛΑΙΑ αυτού του τόπου!

Ο Φίλιππος Θ. Φιλίππου είναι Δημοτικός Σύμβουλος Πάφου – Δημοτικής Ομάδας Κ.Σ. ΕΔΕΚ

In the news
Load More