Επιστημονικές εργασίες από πρωτογενείς πηγές παρουσίασε ο Δήμος Λευκονοίκου

Επιστημονικές εργασίες από πρωτογενείς πηγές παρουσίασε ο Δήμος Λευκονοίκου
Reading Time: 1 minute

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2018, από τις 9 π.μ. μέχρι τις 2μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Αγίου Γεωργίου Κοντού στη Λάρνακα, με μεγάλη επιτυχία, το Α΄ Φιλολογικό Συνέδριο του Δήμου Λευκονοίκου, σε συνεργασία με τη Μητρόπολη Κιτίου και το Προσφυγικό Σωματείο «Το Λευκόνοικο», για τον Μητροπολίτη Κιτίου Κυπριανό Οικονομίδη, μια εξέχουσα, κορυφαία, εμβληματική πολιτική, εκκλησιαστική και κοινωνική προσωπικότητα του 19 ου αιώνα.

Δείτε επίσης:  Δραστηριότητες Δημάρχου Λάρνακας 17 – 23 Ιουνίου

Στο Συνέδριο παρουσίασαν εργασίες από πρωτογενείς πηγές διακεκριμένοι επιστήμονες από την Κύπρο, όπως ο Αρχιμανδρίτης Σωφρόνιος Μιχαηλίδης, ο Καθηγητής Πέτρος Παπαπολυβίου, ο Καθηγητής Γιώργος Γιωργής, ο Δρ Κυριάκος Ιωάννου, ο Δρ Χρυσοβαλάντης Κυριάκου, ο Δρ Χρίστος Κυριακίδης, ο κ. Κωστής Κοκκινόφτας, αλλά και ο Καθηγητής Θεοδόσης Πυλαρινός από την Αθήνα.

Δείτε επίσης:  Γιορτή Κατακλυσμού στο Λιμανάκι της Κάτω Πάφου

Το Συνέδριο έθεσε υπό την αιγίδα του ο Έντιμος Υπουργός Εξωτερικών Δρ Νίκος Χριστοδουλίδης, ενώ χορηγός επικοινωνίας ήταν το ΡΙΚ.

Στην αρχή του Συνεδρίου, μετά τους χαιρετισμούς, παρουσιάστηκε ένα καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τις ταλαντούχες Λευκονοικιάτισσες μουσικούς Μάρω Μήτσα και Ειρήνη Παρασκευά Ροδοσθένους που φόρτισαν με τις μελωδικές φωνές τους το ακροατήριο.

In the news
Load More