Επιτροπή Εργασίας και Ζέτα συζήτησαν για το ωράριο καταστημάτων

μικρές επιχειρήσεις
Reading Time: 1 minute

Το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων λιανικού εμπορίου συζήτησε εκ νέου σήμερα η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εργασίας, παρουσία της Υπουργού Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτας Αιμιλιανίδου.

Σε δηλώσεις της, η Υπουργός Εργασίας επανέλαβε τη γνωστή θέση της Κυβέρνησης ότι «με βάση τις αποφάσεις του Ανώτατου Δικαστηρίου, αυτό το θέμα ανάγεται στις εξουσίες της εκτελεστικής εξουσίας», προσθέτοντας πως «δυστυχώς έχει καταργηθεί το δικαίωμα της εκτελεστικής εξουσίας να εκδίδει διατάγματα για ρύθμιση των ωρών λειτουργίας των καταστημάτων».

Δείτε επίσης:  Ά. Κυπριανού: Αυτές οι εκλογές θα καθορίσουν την τύχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης

«Άρα», τόνισε, «αν δεν επαναφερθεί αυτή η εξουσία, δεν υπάρχει οτιδήποτε το οποίο μπορεί να κάμει η εκτελεστική εξουσία».

Σημείωσε ότι η θέση της ενώπιον της Επιτροπής ήταν ότι «χωρίς νομοθετική πρόνοια και χωρίς δικαίωμα της εκτελεστικής εξουσίας δεν μπορεί να ρυθμιστεί αυτό το θέμα»».

Ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης είπε ότι θέση του Κινήματος είναι ότι θα πρέπει να βρεθεί μια λύση, καθώς η κατάσταση όπως είναι σήμερα είναι καταθλιπτική για τις μικρές επιχειρήσεις.

Δείτε επίσης:  Δυνάμεις όπως το ΑΚΕΛ που πολεμούν την Ευρώπη θέλουν να είναι η κυρίαρχη δύναμη στην Κύπρο

«Οδήγησε τις μικρές επιχειρήσεις στην καταστροφή, το λιανικό εμπόριο πέρασε στα χέρια μια χούφτας επιχειρήσεων, πολλές από τις οποίες ξένων συμφερόντων, και αυτή κατάσταση πρέπει να διορθωθεί με την κατάργηση της Κυριακής, υπό προϋποθέσεις, ως ημέρας για το λιανικό εμπόριο», ανέφερε.

(ΚΥΠΕ/ΗΜΑ/ΜΚ)

In the news
Load More