Επιτυχημένο το πείραμα υποβρύχιας καλλιέργειας τροφίμων

υποβρύχιας καλλιέργειας τροφίμων

Επιτυχημένο αποδείχθηκε το πείραμα με τον Κήπο του Νέμο, μια ιδέα του Ιταλού χημικού μηχανικού Σέρτζιο Γκαμπερίνι για την ανάπτυξη υποθαλάσσιων καλλιεργειών και την εξεύρεση νέων τρόπων παραγωγής τροφίμων.

Συνολικά τοποθετήθηκαν σε βάθος οκτώ μέτρων έξι μικρές διαφανείς βιοσφαίρες σε μορφή μπαλονιών, μέσα στις οποίες εγκλωβίστηκε αέρας και επιχειρήθηκε να καλλιεργηθούν σπόροι βασιλικού.

Τα αποτελέσματα ήταν άκρως ενθαρρυντικά, αφού τα φυτά αναπτύχθηκαν σε αυτό το υποβρύχιο περιβάλλον χρησιμοποιώντας το ηλικιακό φως και αποδείχθηκε ότι δεν είχαν τίποτα να ζηλέψουν από εκείνα της ξηράς.

Oι δεξαμενές αυτές λειτουργούν ως στεγανά περιβάλλοντα και τα φυτά προστατεύονται από ενδεχόμενες κακές καιρικές συνθήκες όπως έντονες βροχοπτώσεις ή πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Στόχος είναι η υποβρύχια καλλιέργεια ως μια μακροπρόθεσμη εναλλακτική μορφή γεωργίας να γίνει οικονομικά βιώσιμη μέσα από ένα οικολογικό και αυτόνομο σύστημα που θα αναπτύσσεται κάτω από το νερό χωρίς να απαιτείται μεγάλο κόστος κατασκευής

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών εκτιμά ότι μέχρι το 2050 ο κόσμος θα χρειαστεί 50% περισσότερα τρόφιμα, ζωοτροφές και βιοκαύσιμα για να στηρίξει τη γεωργία καθώς ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται τότε να προσεγγίσει τα 10 δισεκατομμύρια.

ΠΗΓΗ: euronews

In the news
post-image Κυπρος

Επιτροπή μπαίνει σε διαπραγμάτευση με τις εταιρείες για το Αφροδίτη

Ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης ανακοίνωσε ότι το Υπουργικό Συμβούλιο έχει ορίσει διαπραγματευτική ομάδα, η οποία θα εισέλθει σε ένα...
post-image Άρθρα - Μελέτες

Πρόσληψη των καταλληλότερων με το νέο Διεθνές Πρότυπο ISO/TS 30411

Γράφει η Μαριλένα Νικολάου Το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο ενός οργανισμού είναι το ανθρώπινο δυναμικό του. Ο αντίκτυπος που έχουν οι νεοπροσληφθέντες στην επιτυχία μιας...
Load More