Επ’ αόριστον απεργία των εργαζομένων στον ΟΣΥΠΑ

λεωφορεία

Συνεχίζεται από το πρωί η επ’ αόριστον απεργία των εργαζομένων στο Οργανισμό Συγκοινωνιών Πάφου.

Σε δηλώσεις του ο Χρίστος Ευαγγέλου, εκπρόσωπος των οδηγών του ΟΣΥΠΑ ανέφερε πως σήμερα ταλαιπωρούνται χιλιάδες μαθητές, συνταξιούχοι, εργαζόμενοι και τουρίστες «αλλά την ευθύνη δεν την φέρουν οι οδηγοί».

Ο κ. Ευαγγέλου κάλεσε το Υπουργείο να συναντηθεί είτε με την εταιρεία είτε και με τους ίδιους τους εργαζόμενους διαφορετικά είπε, οι συγκοινωνίες στην Πάφο θα κλείσουν. Επεξήγησε μάλιστα πως το πρόβλημα της ασυνεννοησίας μεταξύ του Υπουργείου και της εταιρείας συνεχίζεται εδώ και οκτώ χρόνια με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Συγκοινωνιών Πάφου να είναι απλήρωτοι τον Νοέμβριο μήνα, τον Δεκέμβριο και τον 13ο.

“Οι διαφορές είναι μεταξύ Υπουργείου και εταιρείας και εμείς είμαστε πάντοτε στην μέση”, είπε ο κ. Ευαγγέλου προσθέτοντας πως κανένας δεν δουλεύει δωρεάν, συμπλήρωσε.

Εξάλλου ο οδηγός Σάββας Κυπριανού εξέφρασε την απογοήτευση του από την εξέλιξη. Δεν είναι μέρος της δουλειάς μας είπε, οι διαπραγματεύσεις του Κράτους με την εταιρεία. Ο Ανδρέας Κωνσταντίνου επίσης οδηγός λεωφορείου στον ΟΣΥΠΑ ανέφερε πως για πολλοστή φορά κατέρχονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις και πως το μόνο που ζητούν είναι οι μισθοί τους, δηλαδή η καταβολή του μισθού του Νοεμβρίου και η κατοχύρωση τους Δεκεμβρίου και του 13ου . Ο Μάριος Θεοφάνους οδηγός του ΟΣΥΠΑ απολογήθηκε προς το επιβατικό κοινό για την ταλαιπωρία που υφίστανται λόγω της απεργίας , δηλώνοντας πως το μόνο που θέλουν είναι να τους αντιμετωπίζουν ανθρώπινα.

Εξάλλου ο συντεχνιακός εκ μέρους της ΠΕΟ Γιώργος Νικολάου σε δηλώσεις του στην σημερινή κινητοποίηση των εργαζομένων του ΟΣΥΠΑ είπε πως η ΠΕΟ στέκεται πάντα στο πλευρό των εργαζομένων . Παρόλο είπε που οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Συγκοινωνιών Πάφου δεν είναι οργανωμένοι, εντούτοις η ΠΕΟ στέκεται δίπλα τους αφού, όπως είπε, μόνο με την οργανωμένη πάλη μπορούν να λύσουν τα προβλήματα τους.

ΚΥΠΕ

In the news
post-image Κυπρος

Σε πρόσκληση ενδιαφέροντος προχωρεί το Υπουργείο Μεταφορών για την ενοικίαση λεωφορείων στην Πάφο

Σε πρόσκληση ενδιαφέροντος προχωρεί το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων για την ενοικίαση λεωφορείων από 17 Ιανουαρίου μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου, στην Πάφο. Όπως...
post-image Κυπρος

Ας δημοσιοποιήσουμε τις φορολογικές δηλώσεις των τελευταίων 5 χρόνων απαντά στον ΠΙΣ ο Γ. Λιλλήκας

Ας δημοσιοποιήσουμε όλοι τις φορολογικές μας δηλώσεις των τελευταίων πέντε χρόνων, κάλεσε τον ΠΙΣ ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, σημειώνοντας ότι έτσι...
Load More