Επ. Εθελοντισμού: Θεμελιώδους σημασίας η ανεκτικότητα

Επίτροπος Εθελοντισμού

Η οικοδόμηση της ανεκτικότητας, της ανοχής και της κατανόησης είναι θεμελιώδους σημασίας αφού συμβάλλουν στην ομαλή και αρμονική συνύπαρξη των λαών ιδιαίτερα σε έναν όλο και περισσότερο παγκοσμιοποιημένο κόσμο, όπου οι κοινωνίες καθίστανται πιο ποικιλόμορφες, αναφέρεται σε ανακοίνωση από το Γραφείο Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Γιάννη Γιαννάκη με την ευκαιρία της σημερινής Διεθνής Ημέρας Ανεκτικότητας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Διεθνής Ημέρα Ανεκτικότητας καθιερώθηκε στις 16 Νοεμβρίου του 1995 από την UNESCO προκειμένου να ευαισθητοποιήσει την παγκόσμια κοινή γνώμη για την ανάγκη αποδοχής του διαφορετικού στις ανθρώπινες σχέσεις.

Προστίθεται ότι «η ημέρα αυτή πρεσβεύει την αποδοχή, τον σεβασμό και την καταπολέμηση κάθε στερεότυπης αντίληψης και δεισιδαιμονίας για το «διαφορετικό».

Αναφέρεται επίσης ότι στις 16 Νοεμβρίου 1995, όπου καθιερώθηκε να γιορτάζεται η ημέρα της ανεκτικότητας, τα κράτη μέλη υιοθέτησαν τη Διακήρυξη των Αρχών για την Ανεκτικότητα και προστίθεται ότι μεταξύ άλλων, η διακήρυξη επιβεβαιώνει ότι ανεκτικότητα δεν σημαίνει ούτε ταύτιση ούτε αδιαφορία.

«Ανεκτικότητα είναι ο σεβασμός και η εκτίμηση της μεγάλης ποικιλίας πολιτισμών, τρόπων έκφρασης κι εκφάνσεων της ανθρώπινης ύπαρξης ανά τον πλανήτη», καταλήγει.

In the news
post-image Κυπρος

Βουλή: Με 27 ψήφους υπέρ πέρασε η αύξηση ηλικίας εγγραφής στην προδημοτική και δημοτική εκπαίδευση

Με 27 ψήφους υπέρ και 21 εναντίον, ψηφίστηκε σε νόμο το νομοσχέδιο, με τον οποίο θα επεκταθεί η υποχρεωτική προδημοτική εκπαίδευση μετά από απόφαση...
Load More