Εργοστάσιο Πυρίτιδας: Θέτει χρονοδιαγράμματα το Δημοτικό Συμβούλιο Αραδίππου

Εργοστάσιο Πυρίτιδας
Reading Time: < 1 minute

Τελικά χρονοδιαγράμματα θέτει το Δημοτικό Συμβούλιο Αραδίππου με σκοπό να παρθούν οριστικές αποφάσεις στο φλέγον θέμα της μεταφοράς πυρίτιδας από το εργοστάσιο επεξεργασίας στην Αραδίππου που βάζει σε κίνδυνο χιλιάδες ζωές που βρίσκονται στην επηρεαζόμενη ακτίνα.

Όπως δήλωσε στην Αυτοδιοίκηση, ο Δήμαρχος Αραδίππου Ευάγγελος Ευαγγελίδης, την Τρίτη 16 Απριλίου 2019 είναι η τελευταία προθεσμία για να παρθούν ιδανικές λύσεις για το ζήτημα που αναστάτωσε τους κάτοικους της περιοχής.

Στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος τόνισε την αναγκαιότητα να μετακινηθεί τουλάχιστον η επιπλέον πυρίτιδα σε ελεγχόμενο χώρο έτσι ώστε η περιοχή να μην είναι σε επικίνδυνη ζώνη και να αφαιρεθεί από την οδηγία Σεβέζο. Από 10 τόνους και πάνω αποθηκευμένη πυρίτιδα η περιοχή μπαίνει αυτόματα κάτω από την οδηγία Σεβέζο. Σύμφωνα με ενημέρωση που είχε ο Δήμαρχος από το Υπουργείο Εσωτερικών, ο ιδιοκτήτης επιθυμεί την άμεση μετακόμιση ολόκληρου του εργοστασίου.

Δείτε επίσης:  Η μεταρρύθμιση ΤΑ στο επίκεντρο της συζήτησης Λιλλήκα - Γεωργίου

«Έχω καθημερινά επικοινωνία με το Υπουργείο Εσωτερικών το οποίο χειρίζεται το θέμα και μου ανέφεραν πως έχουν διαπραγματεύσεις με τον ιδιοκτήτη. Από ότι με ενημερώνουν ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου είναι συνεργάσιμος για την μετακόμιση ολόκληρου του εργοστασίου. Την ερχόμενη Τρίτη είναι η τελευταία τους συνεδρίαση μετά από όλα όσα έχει πει το Υπουργείο Εσωτερικών. Αν δεν καταλήξουν στη μεταφορά ολόκληρου του εργοστασίου, θα αρχίσει η μεταφορά της επιπλέον πυρίτιδας. Σε σχετική ερώτηση μου γιατί μέχρι τώρα δεν έχουν φύγει τουλάχιστον την επιπλέον πυρίτιδα η απάντηση ήταν πως δεν δέχτηκε ο ιδιοκτήτης λόγω του ότι ήθελε να κάνει ολοκληρωτική διαπραγμάτευση. Μετά την τελευταία μας συνάντηση με το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίσαμε πως η ερχόμενη Τρίτη 16 Απριλίου 2019 θα είναι η τελευταία προθεσμία για να δοθούν τελικές απαντήσεις. Την Τρίτη είναι η τελευταία μέρα ανοχής. Είτε θα καταλήξουν πως θα φύγει το εργοστάσιο είτε πως θα φύγει η επιπλέον πυρίτιδα.

In the news
Load More