Ερωτήσεις Βουλευτή Χρίστου Ορφανίδη για τις κοινότητες επαρχίας Λάρνακας

Reading Time: 1 minute

Ο βουλευτής εκλογικής περιφέρειας Λάρνακας Χρίστος Ορφανίδης έθεσε ερωτήματα στους αρμόδιους υπουργούς για ζητήματα που αφορούν κοινότητες της επαρχίας Λάρνακας.

Συγκεκριμένα σε ερώτηση του για ενημέρωση από την Υπουργό Μεταφορών, Βασιλική Αναστασιάδου, για την εξέλιξη του έργου διαμόρφωσης του παραλιακού δρόμου Ζυγίου – Μαρωνίου- Ψεματισμένου- Αγίου Θεοδώρου έτσι ώστε να περιλαμβάνει πεζόδρομο και ποδηλατόδρομο η υπουργός ανέφερε πως αναμένεται η συγκατάθεση των επηρεαζόμενων πολιτών για να προχωρήσει το κράτος στις απαραίτητες διαδικασίες.

Δείτε επίσης:  15 νεαρά άτομα ολοκλήρωσαν επιτυχώς το πρόγραμμα «STEM and Gaming Summer Scholars»

Όσον αφορά ερώτηση του βουλευτή για το σημείο που βρίσκεται η ανέγερση πολυδύναμου κέντρου Μοσφιλωτής , ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Πετρίδης απάντησε πως το κοινοτικό συμβούλιο το 2011 κατακύρωσε προσφορά σε γραφείο μελετητών για παροχή υπηρεσιών για την εκπόνηση μελέτης και επίβλεψης του κέντρου σε κρατική γη η οποία εκμισθώθηκε στο κοινοτικό συμβούλιο το 2008. Το κοινοτικό συμβούλιο εξασφάλισε πολεοδομική άδεια και άδεια οικοδομής παρόλα αυτά δεν έχουν εξευρεθεί οικονομικοί πόροι για την χρηματοδότησή του.

Δείτε επίσης:  Οι Κυθρεώτες ζητούν από Γκουτέρες να τερματιστούν οι παράνομες τουρκικές ενέργειες

Ο Υπουργός Εσωτερικών το 2017 έδωσε οδηγίες στο κοινοτικό συμβούλιο να προχωρήσει σε επεξεργασία των αρχιτεκτονικών σχεδίων με σκοπό να υποβάλει τροποποιημένη πρόταση με μειωμένο κόστος που θα περιλαμβάνει τις βασικές ανάγκες χρήσης. Δεδομένης της αδυναμίας κάλυψης του έργου η επαρχιακή διοίκηση συμβούλευσε το κοινοτικό συμβούλιο να εξετάσει εναλλακτικές επιλογές χρηματοδότησης.

In the news
Load More