Ευρωπαϊκή διάκριση στο Δήμο Δερύνειας για το σπιτικό λικέρ

σπιτικό λικέρ
Reading Time: < 1 minute

Τρίτο βραβείο στην κατηγορία «Λικέρ» με σπιτικό λικέρ φράουλας, έλαβε ο Δήμος Δερύνειας σε διαγωνισμό γευσιγνωσίας που πραγματοποιήθηκε στην Ουγγαρία.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Δερύνειας αναφέρεται ότι «ο Δήμος συμμετέχει σε μια σειρά ευρωπαϊκών προγραμμάτων υπό τον τίτλο «Η Ευρώπη των πολιτών» τα οποία πραγματοποιούνται σε διάφορες χώρες όπως η Ιταλία, η Ουγγαρία, η Μάλτα, η Ελλάδα, η Πολωνία, η Σουηδία, η Πορτογαλία και η Σλοβενία».

Προστίθεται ότι «στο πλαίσιο της συμμετοχής της Δερύνειας στη δεύτερη διεθνή συνάντηση του ευρωπαϊκού προγράμματος WIVAS, ο Δήμος έλαβε μέρος σε μεγάλο διαγωνισμό γευσιγνωσίας που διοργανώθηκε στην περιοχή Miskolc της Ουγγαρίας, με κυπριακή ζιβανία, σπιτικό λικέρ φράουλας και φράουλες από τη Δερύνεια. Ο ακριτικός Δήμος Δερύνειας έλαβε το τιμητικό τρίτο βραβείο στην κατηγορία «Λικέρ» με σπιτικό λικέρ φράουλας».

Δείτε επίσης:  Διαμαρτυρία οργανωμένων συνόλων για την ανέγερση Mall στη Λάρνακα

Τα ευρωπαϊκά προγράμματα θα ολοκληρωθούν το Μάιο του 2020, με τη διοργάνωση του 12ου Παγκύπριου Φεστιβάλ Φράουλας Δερύνειας. Στο Φεστιβάλ θα λάβουν μέρος και χώρες εταίροι, συνεργάτες του Δήμου στα συγκεκριμένα προγράμματα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «τον περασμένο Νοέμβριο, αντιπροσωπεία του Δήμου Δερύνειας με επικεφαλής τον Δήμαρχο Άντρο Καραγιάννη επισκέφθηκε την πόλη Vignanello στην Ιταλία, όπου υπογράφηκε συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι το 2020. Στην αντιπροσωπεία του Δήμου συμμετέχουν μέλη των οργανωμένων συνόλων, του Δημοτικού Συμβουλίου και του προσωπικού του Δήμου καθώς και εθελοντές που εμπλέκονται στα πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα της Δερύνειας».

Δείτε επίσης:  Τριήμερο αγάπης - Το CoffeeBrands Λατσιών ενισχύει το Πολυδύναμο Λευκωσίας

Στόχος του Δήμου «είναι μέσα από τις συναντήσεις με άλλες ευρωπαϊκές αντιπροσωπείες να προωθηθεί η συνεργασία μεταξύ της κοινωνίας των πολιτών, δίνοντας έμφαση στον αθλητισμό, τον πολιτισμό και τον εθελοντισμό, αλλά και στην προώθηση των τοπικών προϊόντων της ακριτικής Δερύνειας».

In the news
Load More