Ζήνα Λυσάνδρου Παναγίδη – Ένα χρόνο στη δημαρχία Λευκονοίκου

Ζήνα Λυσάνδρου Παναγίδη

Φέτος συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την μέρος που η κ.Λυσάνδρου ανέλαβε τη δημαρχία του Λευκονοίκου.

Ένα από τα σημαντικότερα έργα που πραγματοποιήθηκαν, ήταν το ντοκιμαντέρ με τίτλο «ΛΕΥΚΟΝΟΙΚΟ της Μεσαρκάς καμάρι» αναφερόμενο στον κατεχόμενο δήμο με τις μνήμες των ίδιων των κατοίκων. Στη μεγάλη εκδήλωση προς τιμήν του Βασίλη Μιχαηλίδη, ο Δήμος Λευκονοίκου από το ΡΙΚ ως η γενέτειρα του ποιητή.

Σε μια προσπάθεια καταδίκης της τουρκικής βαρβαρότητας του 1974, ο Δήμος Λευκονοίκου μαζί με την επιτροπή κατεχόμενων δήμων, συναντήθηκε με την εκπρόσωπο του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα κ. Tay. Ταυτόχρονα ως μέλος των Δημάρχων Κατεχόμενων Κωμοπόλεων, η Δήμαρχος Λευκονοίκου βρέθηκε ως προσκεκλημένη της Ομοσπονδίας Κυπριακών Σωματείων Μεγάλης Βρετανίας επισκέφθηκε το Αγγλικό Κοινοβούλιο.

Με στόχο την επαφή των νέων με τον κατεχόμενο δήμο, το Δημοτικό Συμβούλιο προχώρησε στη διοργάνωση συναντήσεων και εκδρομών κατά τις οποίες οι νέοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το Λευκόνοικο αλλά και άλλους νέους συνδημότες.

Ο Δήμος κατά το 2017 συμμετείχε σε διάφορες εκδηλώσεις όπως το φεστιβάλ Παραδοσιακής Κουλτούρας του Συλλόγου Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας στην Κοφίνου και στο Παγκύπριο Φεστιβάλ Αθηενίτικων Προϊόντων στην Αθηένου.

Στα νέα σχέδια του Δήμου εντάσσεται η καινοτόμα διαδικτυακή επικοινωνία κυρίως μεταξύ των νέων του κατεχόμενου Δήμου. Η Δήμαρχος Λευκονοίκου κ. Ζήνα Λυσάνδου υπόσχεται υλοποίηση όλων των στόχων και σχεδιασμών που έχουν εξαγγελθεί.

Περισσότερα για τις δραστηριότητες του Δήμου μπορείτε να δείτε εδώ

In the news
post-image Κυπρος

Επιτροπή μπαίνει σε διαπραγμάτευση με τις εταιρείες για το Αφροδίτη

Ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης ανακοίνωσε ότι το Υπουργικό Συμβούλιο έχει ορίσει διαπραγματευτική ομάδα, η οποία θα εισέλθει σε ένα...
post-image Άρθρα - Μελέτες

Πρόσληψη των καταλληλότερων με το νέο Διεθνές Πρότυπο ISO/TS 30411

Γράφει η Μαριλένα Νικολάου Το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο ενός οργανισμού είναι το ανθρώπινο δυναμικό του. Ο αντίκτυπος που έχουν οι νεοπροσληφθέντες στην επιτυχία μιας...
Load More