Ζήνα Λ. Παναγίδη: Το Λευκόνοικο τιμά τον άνθρωπο, τις τέχνες και τα γράμματα

Reading Time: 2 minutes

Πιστή στα όσα υποσχέθηκε η δήμαρχος του κατεχόμενου Λευκόνοικου, Ζήνα Λυσάνδρου Παναγίδη, ανακοινώνει τις εκδηλώσεις που στέφθηκαν με επιτυχία και έφεραν κοντά τους κατοίκους του Λευκόνοικου.

Όπως δηλώνει η κ. Παναγίδη, «το Λευκόνοικο ήταν μια  κωμόπολη που τιμούσε τον άνθρωπο, τις τέχνες και τα γράμματα, γι’ αυτό και μόρφωνε τη γυναίκα, γέννησε έναν Βασίλη Μιχαηλίδη, υπήρξε η κοιτίδα του Συνεργατισμού στο νησί μας, ανέθρεψε ήρωες, θρησκευτικούς ταγούς, έναν άρχοντα Πρωτοψάλτη, λαϊκούς ποιητές, λογοτέχνες, επιστήμονες, εμπόρους και επιχειρηματίες, τεχνίτες και τόσους και τόσες άλλες, απλούς ανθρώπους, εκλεκτούς και εκλεκτές, που κόσμησαν το στερέωμα της οικονομικής και πνευματικής ζωής του τόπου μας».

Τα νεότερα του Δήμου Λευκονοίκου για τον περασμένο μήνα είναι τα εξής:

Δείτε επίσης:  Η νέα ‘’Τσερίου’’: Ένας δρόμος που θα ενώνει την κοινότητα και τους ανθρώπους – Γράφει ο Ανδρέας Παπαχαραλάμπους

Στις 14 Δεκεμβρίου 2018, έγινε η παρουσίαση του νέου βιβλίου της κ. Γιούλας Λεωνίδου «ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΧΡΩΜΑ», στο Οίκημα του Δήμου Λευκονοίκου στη Λευκωσία.

Στις 21 Δεκεμβρίου 2018, η Σχολική Εφορία Λευκονοίκου, σε μια όμορφη τελετή, βράβευσε τους άριστους μαθητές και μαθήτριες που κατάγονται από το Λευκόνοικο. Η Πρόεδρος της Σχολικής Εφορίας κ. Χριστίνα Παπασολομώντος παρουσίασε την Ιστορία της Εκπαίδευσης στην Κωμόπολή μας. Ταυτόχρονα, τα Φιλανθρωπικά Ιδρύματα Ελένης Θ. Σαββίδου και Κυριακής Θούπα απένειμαν τις υποτροφίες προς φοιτητές και φοιτήτριες από το Λευκόνοικο. Επίσης, τιμήσαμε και τον ευεργέτη του Δημαρχείου μας μ. Χριστοφή Οικονομίδη του οποίου αναρτήσαμε τη φωτογραφία στην Αίθουσα Εκδηλώσεων Χριστοφή Οικονομίδη.

Δείτε επίσης:  Στην Κύπρο η σορός του Δημάρχου Αμμοχώστου

Την Παρασκευή 21/12/2018, απονεμήθηκε, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της Σχολικής Εφορίας Λευκονοίκου , από το Ίδρυμα LETSHELP η σπουδαστική Χορηγία ποσού ευρώ 1500, στη τριτοετή φοιτήτρια του ΤΕΠΑΚ Μαριλένα Ιωάννου , εκ Λευκονοίκου , η οποία χορηγία δίδεται ετήσια εις μνήμη των γονέων του κ. Σωτήρη Πίττα, Ιδρυτή του LETSHELP, Kυριάκου και Παναγιώτας Πίττα.

Πραγματοποιήθηκαν οι παιδικές Χριστουγεννιάτικες Γιορτές στη Λεμεσό, Λευκωσία και Λάρνακα, που διοργάνωσε ο Δήμος Λευκονοίκου και το Προσφυγικό Σωματείο «Το Λευκόνοικο». Τα παιδιά διασκέδασαν με ταχυδακτυλουργό και πήραν δώρα από τον Άγιο Βασίλη, ενώ ακολούθησε και η κοπή της Βασιλόπιτας.

In the news
Load More