Η Δημοτική Σύμβουλος Λευκωσίας Ελένη Λουκαΐδου συμμετείχε στην Ολομέλεια της Επιτροπής Περιφερειών στις Βρυξέλλες

Ελένη Λουκαΐδου

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ελένη Λουκαΐδου αναφέρθηκε στην τεράστια συμβολή των τοπικών αρχών, για την αντιμετώπιση των τοπικών κοινωνικών προκλήσεων. Οι πόλεις, όπως η Λευκωσία απέδειξαν ότι μπορούν να αναπτύσσουν δράσεις για τη διασφάλιση μια κοινωνίας χωρίς αποκλεισμούς, που να προσφέρει κοινωνικά δικαιώματα για όλους τους πολίτες, συμπεριλαμβανομένων των μεταναστών. Οι τοπικές αρχές ζητούν ισχυρότερο ρόλο στη διακυβέρνηση και μεγαλύτερη και σταθερή χρηματοδότηση προκειμένου να μπορέσουν να εφαρμόσουν τη μακροπρόθεσμη πολιτική τους, στο πλαίσιο της επικουρικότητας και της πολυεπίπεδης διακυβέρνησης.

«H Λευκωσία επενδύει στις πολιτικές κοινωνικής αλληλεγγύης και αναπτύσσει σπουδαίες πρωτοβουλίες για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες» τόνισε η επικεφαλής της Κυπριακής Αντιπροσωπείας, Α’ Αντιπρόεδρος της ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και Πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Δήμου Λευκωσίας κα Ελένη Λουκαΐδου, στην Ολομέλεια της Επιτροπής Περιφερειών, στις Βρυξέλλες με θέμα «Ένταξη των μεταναστών και κοινωνική συνοχή».

Ανάμεσα σε άλλους, στην ολομέλεια παρευρέθηκαν και τοποθετήθηκαν ο Επίτροπος Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο οποίος τάχθηκε στο πλευρό της κας Λουκαΐδου δηλώνοντας ότι «η συμβολή των πόλεων στη διαχείριση της μεταναστευτικής και προσφυγικής πρόκλησης, αλλά και η ανάγκη για ενίσχυση των αρμοδιοτήτων και των πόρων που λαμβάνουν, προκειμένου να ανταποκριθούν στις νέες απαιτήσεις, αποτελεί Ευρωπαϊκή προτεραιότητα, όχι μόνο για σήμερα, αλλά και για τις δεκαετίες που έρχονται».

In the news
post-image Διεθνη

Η Γαλλία ξεκινάει τον φορολογικό πόλεμο κατά των Google, Apple, Facebook και Amazon

Την απόφαση της Γαλλίας να προχωρήσει στη φορολόγηση των μεγάλων ψηφιακών επιχειρήσεων, χωρίς να περιμένει μια ευρωπαϊκή συναίνεση επί του θέματος, δηλώνει με συνέντευξή...
Load More