Η ΕΔΟΝ για την αποχή στις Δημοτικές – Κοινοτικές εκλογές

Σε άλλη μια εκλογική αναμέτρηση καταγράφηκαν πολύ υψηλά ποσοστά αποχής, ιδιαίτερα ανάμεσα στη νέα γενιά, αναφέρει γραπτή ανακοίνωση της ΕΔΟΝ.

‘’Ως ΕΔΟΝ, δεν εκπλησσόμαστε αλλά ούτε και δεχόμαστε την υποκριτική στάση όσων ανακάλυψαν σήμερα, πως η αποχή είναι ένα δομικό και καθόλου παροδικό φαινόμενο.

Επαναλαμβάνουμε πως η αποχή, είναι πρωτίστως κοινωνικό φαινόμενο και δεν καταγράφεται μόνο στις εκλογές, αλλά σε κάθε πτυχή της συμμετοχής στο κοινωνικό σύνολο. Η αποχή ισοδυναμεί με την παραίτηση, την κοινωνική αποξένωση και την άρνηση κάθε μορφής συλλογικότητας από τη νέα γενιά. Και όλα αυτά, δεν είναι προφανώς ουρανοκατέβατα.

Είναι αποτέλεσμα των πολιτικών που επιβάλλονται και των σκληρών συνεπειών της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης. Συνέπειες που έχουν οδηγήσει μια ολόκληρη γενιά να ζει με την ανεργία, την πρωτοφανή εκμετάλλευση, τους μισθούς των 400 και 500 ευρώ, την ανασφάλιστη εργασία των 10 και 12 ωρών και την υποαπασχόληση. Είναι αποτέλεσμα της αγανάκτησης των νέων που βλέπουν τα όνειρα τους να ακυρώνονται.

Παρά τις φραστικές διακηρύξεις, είναι ξεκάθαρο πως υπάρχουν δυνάμεις που βολεύονται από την αποχή. Είναι όλοι όσοι πρωταγωνιστούν στην επιβολή των πολιτικών λιτότητας. Είναι όλοι όσοι κλείνουν το μάτι στην ακροδεξιά και στο νεοφασισμό. Είναι όλοι όσοι προωθούν και εκπροσωπούν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, των λίγων και ισχυρών. Και από αυτό το φαύλο κύκλο, είναι ξεκάθαρο πως όσο κι αν υποκρίνονται, η αποχή τους βολεύει.

Η ΕΔΟΝ δεν συμβιβάζεται με την παρούσα κατάσταση. Συνειδητοποιεί και αντιλαμβάνεται τους λόγους που οδηγούν τη νεολαία στην παραίτηση και την αποχή, αλλά την ίδια στιγμή επαναλαμβάνει πως η αποχή δεν δημιουργεί τις προϋποθέσεις αλλαγής προς όφελος της νεολαίας και των εργαζομένων.

Θα συνεχίσουμε να τονίζουμε την αναγκαιότητα της οργανωμένης και συλλογικής πάλης για τα δίκιο της νεολαίας. Μόνο έτσι θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για καλύτερες μέρες.’’

In the news
post-image Άρθρα - Μελέτες

Πρόληψη και αντιμετώπιση των μεγάλων καταστροφών

Γράφει ο Στέλιος Αχνιώτης Τα γεγονότα με τις τραγικές συνέπειες των πυρκαγιών στην Αττική σημάδεψαν το φετινό καλοκαίρι αφήνοντας πίσω δεκάδες νεκρούς, τραυματίες, ανείπωτη...
post-image Κυπρος

Ελ. Υπηρεσία: Λήφθηκαν μέτρα, όχι όμως για αναβάθμιση υπηρεσιών υγείας

Όσα μέτρα έχουν προωθηθεί για ενίσχυση των δημοσίων νοσηλευτηρίων σε θέματα στελέχωσης, στην ουσία αποτελούν ικανοποίηση αιτημάτων των ιατρών και νοσηλευτών και αφορούν κυρίως...
Load More