Η ΕΔΟΝ για την αποχή στις Δημοτικές – Κοινοτικές εκλογές

Reading Time: 1 minute

Σε άλλη μια εκλογική αναμέτρηση καταγράφηκαν πολύ υψηλά ποσοστά αποχής, ιδιαίτερα ανάμεσα στη νέα γενιά, αναφέρει γραπτή ανακοίνωση της ΕΔΟΝ.

‘’Ως ΕΔΟΝ, δεν εκπλησσόμαστε αλλά ούτε και δεχόμαστε την υποκριτική στάση όσων ανακάλυψαν σήμερα, πως η αποχή είναι ένα δομικό και καθόλου παροδικό φαινόμενο.

Επαναλαμβάνουμε πως η αποχή, είναι πρωτίστως κοινωνικό φαινόμενο και δεν καταγράφεται μόνο στις εκλογές, αλλά σε κάθε πτυχή της συμμετοχής στο κοινωνικό σύνολο. Η αποχή ισοδυναμεί με την παραίτηση, την κοινωνική αποξένωση και την άρνηση κάθε μορφής συλλογικότητας από τη νέα γενιά. Και όλα αυτά, δεν είναι προφανώς ουρανοκατέβατα.

Είναι αποτέλεσμα των πολιτικών που επιβάλλονται και των σκληρών συνεπειών της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης. Συνέπειες που έχουν οδηγήσει μια ολόκληρη γενιά να ζει με την ανεργία, την πρωτοφανή εκμετάλλευση, τους μισθούς των 400 και 500 ευρώ, την ανασφάλιστη εργασία των 10 και 12 ωρών και την υποαπασχόληση. Είναι αποτέλεσμα της αγανάκτησης των νέων που βλέπουν τα όνειρα τους να ακυρώνονται.

Δείτε επίσης:  Σε εθελοντική αιμοδοσία συμμετείχε προσωπικό του Δήμου Λάρνακας

Παρά τις φραστικές διακηρύξεις, είναι ξεκάθαρο πως υπάρχουν δυνάμεις που βολεύονται από την αποχή. Είναι όλοι όσοι πρωταγωνιστούν στην επιβολή των πολιτικών λιτότητας. Είναι όλοι όσοι κλείνουν το μάτι στην ακροδεξιά και στο νεοφασισμό. Είναι όλοι όσοι προωθούν και εκπροσωπούν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, των λίγων και ισχυρών. Και από αυτό το φαύλο κύκλο, είναι ξεκάθαρο πως όσο κι αν υποκρίνονται, η αποχή τους βολεύει.

Δείτε επίσης:  Συνάντηση Δημάρχου Λάρνακας και ΕΒΕΛ – Στο τραπέζι η μετακίνηση πετρελαιοειδών

Η ΕΔΟΝ δεν συμβιβάζεται με την παρούσα κατάσταση. Συνειδητοποιεί και αντιλαμβάνεται τους λόγους που οδηγούν τη νεολαία στην παραίτηση και την αποχή, αλλά την ίδια στιγμή επαναλαμβάνει πως η αποχή δεν δημιουργεί τις προϋποθέσεις αλλαγής προς όφελος της νεολαίας και των εργαζομένων.

Θα συνεχίσουμε να τονίζουμε την αναγκαιότητα της οργανωμένης και συλλογικής πάλης για τα δίκιο της νεολαίας. Μόνο έτσι θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για καλύτερες μέρες.’’

In the news
Load More