Η εταιρεία λεωφορείων »Ζήνων» Λάρνακας αναστέλλει τις εργασίες της τη Δευτέρα

λεωφορείο

Αναστέλλει από την Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου τις εργασίες της η εταιρεία λεωφορείων Λάρνακας «Ζήνων» μετά από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της.

Όπως δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας Λουκάς Λουκά, «χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρία του ΔΣ για συζήτηση της οικονομικής διαφοράς μεταξύ της εταιρείας και του Υπουργείου Μεταφορών. Ενημέρωσα τα μέλη του Συμβουλίου ότι είχα τηλεφωνική επικοινωνία με τον συντονιστή της Σύμβασης στο Υπουργείο (Κωνσταντίνο Κωνσταντίνου) για έκδοση τιμολογίου για τον Νοέμβριο, ύψους €388 χιλιάδες συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ και ένα δεύτερο τιμολόγιο για λάθος που έγινε για τον Οκτώβριο, ύψους €8 χιλιάδων».

Πρόσθεσε ότι «αρνήθηκα να εκδώσω τα δύο τιμολόγια και ανέφερα στον κ. Κωνσταντίνου ότι με τα χρήματα που προτίθεται να εμβάσει το Υπουργείο, η εταιρεία δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις τρέχουσες υποχρεώσεις της. Η εταιρεία έστειλε στις 29/11/2018 επιστολή προς την Υπουργό Μεταφορών με αναλυτική κατάσταση με τις προβλεπόμενες τρέχουσες ανάγκες της εταιρείας μέχρι τις 31/12/2018, αλλά δυστυχώς η εταιρεία δεν πήρε καμία απάντηση, ούτε προφορικώς ούτε και γραπτώς».

Σύμφωνα με τον κ. Λουκά «τα έξοδα της εταιρείας μέχρι τις 31/12/2018 ανέρχονται στο €1 εκατομμύριο 844 χιλιάδες. Μετά την ενημέρωση τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου αποφάσισαν ομόφωνα ότι η εταιρεία δεν μπορεί να συνεχίσει τη λειτουργία της και ζήτησαν όπως ενημερωθούν οι συντεχνίες πως η εταιρεία αδυνατεί να προχωρήσει με την παρούσα κατάσταση».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Λουκά είπε ότι «η εταιρεία θα αναστείλει τη λειτουργία της τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου» και σημείωσε πως οι συντεχνίες των εργαζομένων έχουν ενημερωθεί για την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

ΚΥΠΕ

In the news
post-image Κυπρος

Σε δίωρη στάση εργασίας προχωρούν αύριο οι λιμενεργάτες στο λιμάνι Λεμεσού

Αντιδρούν ξανά οι λιμενεργάτες, στο λιμάνι Λεμεσού, οι οποίοι αποφάσισαν να κατέλθουν αύριο σε δίωρη στάση εργασίας, από τις 8:00 μέχρι τις 10:00, για...
Load More