Η ευθύνη απέναντι στους πολίτες

Κάρουλλας
Reading Time: 2 minutes

Του Γιώργου Κάρουλλα

Στην κορυφαία στιγμή της Δημοκρατίας, οι πολίτες κλήθηκαν να ανανεώσουν τη λαϊκή εντολή στον Πρόεδρο Αναστασιάδη ή να προκρίνουν μια άλλη επιλογή για τη διακυβέρνηση του τόπου. Οι ψηφοφόροι είχαν το απόλυτο δικαίωμα να στηρίξουν ή να απορρίψουν την επανεκλογή του Πρόεδρου Αναστασιάδη.

Το αποτέλεσμα είναι γνωστό, μια καθαρή και έντιμη εντολή για συνέχιση της προσπάθειας, στις ίδιες βάσεις, με την ίδια φιλοσοφία, τις ίδιες αρχές και με ξεκάθαρους στόχους για πρόοδο, ανάπτυξη και ευημερία. Επιπλέον, οι πολίτες έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στον Πρόεδρο Αναστασιάδη για τους χειρισμούς του στο Κυπριακό, εκφράζοντας την εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπό του για να συνεχίσει τον αγώνα για μια βιώσιμη, λειτουργική και δίκαιη λύση του προβλήματος.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και η παράταξη του Δημοκρατικού Συναγερμού, έλαβαν ψήφο εμπιστοσύνης, αλλά και την βαριά υποχρέωση να ανταποκριθούν στις προσδοκίες του λαού. Αυτή την βαριά ευθύνη καλούμαστε να αναλάβουμε την επόμενη μέρα των εκλογών. Δεν υπάρχει χρόνος για θεωρίες και λόγια. Ο λαός απαιτεί και δικαιούται έργα. Όσα τέθηκαν επι τάπητος, ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες, θα πρέπει να βρεθούν σύντομα σε τροχαία υλοποίησης. Επιπλέον, όσες εξαγγελίες ή σχεδιασμοί βρίσκονται στο στάδιο της υλοποίησης, θα πρέπει να ολοκληρωθούν στο πλαίσιο των προκαθορισμένων χρονοδιαγραμμάτων.

Δείτε επίσης:  Το αβέβαιο μέλλον της Ευρώπης

Την ίδια ώρα, κορυφαίο θέμα της πολιτικής ατζέντας και για τη νέα πενταετία παραμένει το Κυπριακό. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η αποδοχή του Προέδρου Αναστασιάδη στην επαρχία Αμμοχώστου, άγγιξε το 63%.

Οι ψηφοφόροι της επαρχίας μας, τίμησαν τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και την παράταξή μας με τη ψήφο τους, καθώς ένιωσαν την ασφάλεια ότι μόνο με την πολιτική που ακολουθείται τα τελευταία χρόνια, παραμένει ζωντανή η ελπίδα για επιστροφή στις πατρογονικές μας εστίες. Ο δρόμος, βέβαια, όλοι γνωρίζουμε, πως είναι δύσκολος και πως απέναντί μας βρίσκεται η Τουρκία που όλα αυτά τα χρόνια κάθε άλλο παρά επέδειξε εποικοδομητική στάση για μια συνολική λύση του προβλήματος.

Δείτε επίσης:  Το αβέβαιο μέλλον της Ευρώπης

Στον απόηχο της επανεκλογής του Νίκου Αναστασιάδη στην Προεδρία της Δημοκρατίας, ανανεώνουμε την υπόσχεση ότι θα συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να εργαζόμαστε σκληρά για τα μικρά και τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κυπριακή κοινωνία και ταυτόχρονα, να ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον, κυρίως για τους νέους μας. Αφήνουμε πίσω το προεκλογικό κλίμα και τις αναμενόμενες αντιπαραθέσεις και βάζουμε πάνω απ’ όλα το εθνικό συμφέρον. Θέλουμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών των πολιτών και κυρίως να αναλάβουμε με κάθε τρόπο τις ευθύνες μας απέναντι στην κοινωνία.

Ο Γιώργος Κάρουλλας είναι Βουλευτής Εκλογικής Περιφέρειας Αμμοχώστου

In the news
Load More