Η Κωστάκη Παντελίδη μεταμορφώθηκε σε σύγχρονο ευρωπαϊκό πεζόδρομο (εικόνες)

Κωστάκη Παντελίδη
Reading Time: 2 minutes

Αγνώριστη έγινε η πλατεία ελευθερίας μετά την ολοκλήρωση των εργασιών ενώ αναμένεται εντός του 2019 να ολοκληρωθούν οι εργασίες στην τάφρο.

Σε επικοινωνία μας με την κ. Αγνή Πετρίδου, συντονίστρια του έργου, ενημερωθήκαμε πως εντός του 2019 είναι το τελικό χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της τάφρου.

Οι εργασίες που έχουν απομείνει, είναι στην τάφρο, στη πλατεία Σολωμού όμως η ακριβής ημερομηνία παράδοσης είναι αμφισβητούμενη αφού για να είναι σε θέση να μιλήσουν ξεκάθαρα πρέπει να βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες. Σύμφωνα με την κ. Πετρίδου λόγω των φετινών βροχών και δεδομένου του γεγονότος πως οι εργασίες γίνονται σε υπαίθριο χώρο έχει δυσκολέψει το έργο τους με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση να πουν πότε ακριβός θα ολοκληρωθεί.

Δείτε επίσης:  Τα 6 έργα που θα μεταμορφώσουν την πρωτεύουσα

«Από το πάνω μέρος έχουμε σηκώσει όλα τα εμπόδια και η πλατεία είναι ελεύθερη για την διέλευση του κόσμου όπως και τα έργα στη γέφυρα. Οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί και το μόνο που έχει απομείνει είναι να ετοιμαστούν παγκάκια τα οποία τώρα κατασκευάζονται στο εξωτερικό για να τοποθετηθούν στις θέσεις που έχουν δημιουργηθεί. Στην οδό Κωστάκη Παντελίδη, οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί όπου και εκεί περιμένουμε να τοποθετηθούν τα παγκάκια.»

Δείτε επίσης:  Νέα έκδοση από το Λεβέντειο Μουσείο για σπάνιο πορτραίτο της Αικατερίνης Κορνάρο

Η οδός Κωστάκη Παντελίδη έχει διεκπεραιωθεί καθώς και η τοποθέτηση πλακόστρωτου. Η οδός αναμένεται να αυξήσει των κύκλο εργασιών αλλά και την αξία της περιοχής. Στις εικόνες είναι εμφανέστατη η διαφορά και η βελτίωση της πλατείας που για χρόνια ήταν όνειρο των πολιτών. Οι πολίτες τώρα θα μπορούν να απολαμβάνουν ξέγνοιαστα τις βόλτες τους.

 

In the news
Load More