Η παράδοση καλά κρατεί με τις εκδηλώσεις του Πολιτιστικό Χειμώνα Αγίας Νάπας

Η παράδοση καλά κρατεί

Πέμπτη βραδύ 15 Νοεμβρίου συνεχίστηκαν οι εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Χειμώνα με κατάμεστη την αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Αγίας Νάπας από κόσμο. Ο Πολιτιστικός Όμιλος «Βασιλιτζιά» μας ταξίδευσε με αγροτικές εικόνες από τα παραδοσιακά ήθη και έθιμα της Κύπρου, όπως σπορά, θέρος, ανέμισμα, που παρουσίασαν με μεγάλη μαεστρία οι χορευτές του Ομίλου τους παραδοσιακούς χορούς συνδυασμένους με αφήγηση και παραδοσιακές μουσικές γέφυρες.

Δείτε επίσης:  Ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο παρέδωσε η ExxonMobil στο Δήμο Λεμεσού

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν στο Δημοτικό Μουσείο «Θάλασσα» το ερχόμενο Σαββάτο 17 Νοεμβρίου στις 7:30μμ με την παράσταση «Την Παράδοση μου έδωσαν Ελληνική» με τους Αντώνης Κορυζή στο λαούτο-πολίτικο λαούτο και Θεοφάνης Θεοφάνους στο βιολί , λαούτο και ούτι.
Η παράσταση αγκαλιάζεται με τις φιλικές συμμετοχές στο τραγούδι από τους Μιχάλη Χατζιήμιχαηλ, Κωνσταντίνα Ξενοφώντος, Σταύρο Παπαγεωργίου, Χρίστο Ππασή και Ανδρεανή Κυπριανού .

Δείτε επίσης:  Δήμος Αγ. Νάπας: Θέλετε να ζωγραφίσουμε στον τοίχο σας;

Επίσης την ερχόμενη Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018 συνεχίζονται οι εκδηλώσεις και πάλι στο χώρο του Δημοτικού Μουσείου «Θάλασσα» με τον Πολιτιστικό Όμιλο «Ρωμηοσύνη» οι οποίοι θα παρουσιάσουν την παράσταση «Τραγούδια και σκοποί της καθ΄ημας Ανατολής». Θα συνοδεύσει στα κρουστά ο δεξιοτέχνης και μουσικοδιδάσκαλος Φίλιππος Δημητρίου.

In the news
post-image Κυπρος

Επεκτείνεται το ωράριο λειτουργίας εξωτερικών ιατρείων της Παιδιατρικής Κλινικής στο Μακάρειο

Επεκτείνεται το ωράριο λειτουργίας των εξωτερικών ιατρείων της Παιδιατρικής Κλινικής στο Μακάρειο Νοσοκομείο. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, στο πλαίσιο της αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών...
post-image Άρθρα - Μελέτες

Τα πρότυπα είναι το κλειδί στην εξέλιξη των έξυπνων πόλεων

Γράφει η Αγγελική Λοΐζου Σε παγκόσμιο επίπεδο ο αστικός πληθυσμός αυξάνεται δραματικά. Υπολογίζεται ότι ποσοστό 54.5% του παγκόσμιου πληθυσμού ζούσε στα αστικά κέντρα το...
Load More