Η παράδοση καλά κρατεί με τις εκδηλώσεις του Πολιτιστικό Χειμώνα Αγίας Νάπας

Η παράδοση καλά κρατεί

Πέμπτη βραδύ 15 Νοεμβρίου συνεχίστηκαν οι εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Χειμώνα με κατάμεστη την αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Αγίας Νάπας από κόσμο. Ο Πολιτιστικός Όμιλος «Βασιλιτζιά» μας ταξίδευσε με αγροτικές εικόνες από τα παραδοσιακά ήθη και έθιμα της Κύπρου, όπως σπορά, θέρος, ανέμισμα, που παρουσίασαν με μεγάλη μαεστρία οι χορευτές του Ομίλου τους παραδοσιακούς χορούς συνδυασμένους με αφήγηση και παραδοσιακές μουσικές γέφυρες.

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν στο Δημοτικό Μουσείο «Θάλασσα» το ερχόμενο Σαββάτο 17 Νοεμβρίου στις 7:30μμ με την παράσταση «Την Παράδοση μου έδωσαν Ελληνική» με τους Αντώνης Κορυζή στο λαούτο-πολίτικο λαούτο και Θεοφάνης Θεοφάνους στο βιολί , λαούτο και ούτι.
Η παράσταση αγκαλιάζεται με τις φιλικές συμμετοχές στο τραγούδι από τους Μιχάλη Χατζιήμιχαηλ, Κωνσταντίνα Ξενοφώντος, Σταύρο Παπαγεωργίου, Χρίστο Ππασή και Ανδρεανή Κυπριανού .

Επίσης την ερχόμενη Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018 συνεχίζονται οι εκδηλώσεις και πάλι στο χώρο του Δημοτικού Μουσείου «Θάλασσα» με τον Πολιτιστικό Όμιλο «Ρωμηοσύνη» οι οποίοι θα παρουσιάσουν την παράσταση «Τραγούδια και σκοποί της καθ΄ημας Ανατολής». Θα συνοδεύσει στα κρουστά ο δεξιοτέχνης και μουσικοδιδάσκαλος Φίλιππος Δημητρίου.

In the news
post-image Κυπρος

Σε δίωρη στάση εργασίας προχωρούν αύριο οι λιμενεργάτες στο λιμάνι Λεμεσού

Αντιδρούν ξανά οι λιμενεργάτες, στο λιμάνι Λεμεσού, οι οποίοι αποφάσισαν να κατέλθουν αύριο σε δίωρη στάση εργασίας, από τις 8:00 μέχρι τις 10:00, για...
Load More