Θα αποποιηθεί την σύνταξη που δικαιούται ο νέος Δήμαρχος Λεμεσού

Όπως και όταν ήταν βουλευτής, έτσι και τώρα με την ανάληψη των νέων καθηκόντων του, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαϊδης θα αποποιηθεί την σύνταξη που δικαιούται. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Νικολαϊδης ήταν ο μόνος -από συνολικά οκτώ βουλευτές πρώην κρατικούς αξιωματούχους ή δημόσιους υπάλληλους, ο οποίος είχε αποποιηθεί τη σύνταξή του κατά την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο και ενόσω λάμβανε απολαβές βουλευτή.

Είχε θυμίζουμε προηγηθεί απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου τον Οκτώβριο του 2014 με την οποία κρίθηκε αντισυνταγματική η αναστολή της καταβολής σύνταξης σε εν ενεργεία αξιωματούχους που ίσχυε από τον Μάιο του 2011.

Ο κ. Νικολαϊδής όπως πληροφορείται ο politis.com.cy θα ενημερώσει άμεσα το γενικό λογιστήριο για αυτήν του την απόφαση. Σημειώνεται ότι ο κ. Νικολαϊδης λαμβάνει τώρα σύνταξη υπουργού η οποία θα συμψηφιστεί οσονούπω με αυτή του βουλευτή καθώς διανύει το 63ο έτος της ηλικίας του.

Την ίδια ώρα θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι πραγματικές πληρωμές σε αντιμισθία και άλλα επιδόματα για το δήμαρχο Λεμεσού ήταν το 2015, 70,635 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκ των πρώην κρατικών αξιωματούχων που είχαν προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο για να διεκδικήσουν τη σύνταξή τους η οποία ανεστάλη επειδή λάμβαναν μισθό αξιωματούχου, και κέρδισαν το 2014, ήταν και ο τέως δήμαρχος Στροβόλου Λάζαρος Σαββίδης ο οποίος χθες απέτυχε να επανεκλεγεί.

politis.com.cy

In the news
post-image Κυπρος

Ευρωκοινοβούλιο: Έκκληση Κ. Χατζηγιάννης για προστασία βυζαντινών εικόνων

Σοβαρές ανησυχίες σχετικά με τη σωστή φύλαξη, συντήρηση και προστασία μεγάλου αριθμού βυζαντινών εικόνων και άλλων θρησκευτικών αντικειμένων στο Κάστρο της κατεχόμενης Κερύνειας μετά...
post-image Κυπρος

Εντοπίστηκαν οστά Ε/κ αγνοούμενου σε πηγάδι στην κατεχόμενη Σίντα

Τα οστά ενός Ελληνοκύπριου εντόπισε την Τρίτη σε πηγάδι, στην κατεχόμενη Σίντα, δικοινοτική ομάδα εκταφής της Διερευνητικής Επιτροπής Αγνοουμένων (ΔΕΑ). Όπως δήλωσε στο Κυπριακό...
Load More