Θα λειτουργήσουν 239 κέντρα στη Λάρνακα

Reading Time: 2 minutes

Στο  τελικό τους στάδιο εισήλθαν οι προετοιμασίες για τις εκλογές της προσεχούς Κυριακής. Σήμερα, ο Έπαρχος  Λάρνακας παραδίδει στους προεδρεύοντες των εκλογικών κέντρων της Επαρχίας τις   κάλπες.

Στην πόλη και επαρχία Λάρνακας θα λειτουργήσουν 239 εκλογικά κέντρα και πιο συγκεκριμένα 152 κέντρα για τις δημοτικές και 87 για τις κοινοτικές εκλογές.

Για το Δήμο Λάρνακας θα λειτουργήσουν 69 εκλογικά κέντρα με 34.868 ψηφοφόρους εκ των οποίων οι 725 κοινοτικοί. Την δημαρχία διεκδικούν έξι υποψήφιοι ενώ υπάρχουν 97 υποψήφιοι για μια θέση στο  δημοτικό συμβούλιο.

Για το Δήμο Αραδίππου θα λειτουργήσουν 19 εκλογικά κέντρα, με 10.928 ψηφοφόρους εκ των οποίων οι 254 κοινοτικοί, Την  δημαρχία διεκδικούν δύο υποψήφιοι ενώ θέση δημοτικού συμβούλου διεκδικούν 41 υποψήφιοι.

Στον Δήμο Αθηένου θα λειτουργήσουν επτά (7) εκλογικά κέντρα με 3.851 ψηφοφόρους εκ των οποίων οι 115 κοινοτικοί με τέσσερις υποψηφίους δημάρχους.

Για το Δήμο Πάνω Λευκάρων θα λειτουργήσουν  δύο (2) εκλογικά κέντρα με 919 ψηφοφόρους, οι 20 κοινοτικοί με τρεις υποψηφίους δημάρχους και 27 υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους..

Δείτε επίσης:  Στο πλευρό της Αθηένου η Υπουργός Εργασίας

Για το Δήμο Δρομολαξιάς-Μενεού θα λειτουργήσουν 10 εκλογικά κέντρα με 5.288 ψηφοφόρους, οι19 κοινοτικοί με δύο υποψηφίους δημάρχους και 19 υποψήφια μέλη δημοτικού συμβουλίου..

Στον Δήμο Λειβαδιών θα διεξαχθούν εκλογές μόνο για μέλη  δημοτικού Συμβουλίου με την λειτουργία  οκτώ (8) εκλογικών κέντρων με  4.444 ψηφοφόρους εκ των οποίων οι 69 κοινοτικοί με 32 υποψηφίους να διεκδικούν εκλογή.

Συνολικά για τους πέντε Δήμους της πόλης και επαρχίας Λάρνακας θα λειτουργήσουν 115 εκλογικά κέντρα και  θα ψηφίσουν 60.298 ψηφοφόροι..

Για τον κατεχόμενο Δήμο Αμμοχώστου θα λειτουργήσουν στη Λάρνακα 23 εκλογικά κέντρα, για τον Δήμο Λύσης επτά (7) εκλογικά κέντρα και για το Δήμο Λευκονοίκου δύο εκλογικά κέντρα.

Από ένα εκλογικό κέντρο θα λειτουργήσουν στην πόλη της Λάρνακας για την κατεχόμενη Λευκωσία, για το Δήμο Κερύνειας, Λαπήθου, Μόρφου, Κυθραίας, Δερύνειας και Ακανθούς.

Δείτε επίσης:  Κ. Πετρίδης: Ριζοσπαστική η μεταρρύθμιση Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Όσον αφορά τις Κοινότητες της επαρχίας Λάρνακας σε 6 δεν θα διεξαχθούν καθόλου εκλογές, για 6 θα διεξαχθούν εκλογές μόνο για κοινοτάρχη, για 4 θα διεξαχθούν εκλογές μόνο για μέλη και σε 31 κοινότητες θα γίνει κανονική διεξαγωγή εκλογών. Οι ψηφοφόροι θα κληθούν να εκλέξουν συνολικά 91 Κοινοτάρχες. Θα λειτουργήσουν 73 εκλογικά κέντρα και θα ψηφίσουν  34.423 εκλογείς.

Σημειώνεται ότι για όλες τις Κατεχόμενες Κοινότητες οι Σταυροί Προτίμησης για την εκλογή Μελών Κοινοτικού Συμβουλίου είναι δύο (2).

Η ανακήρυξη Δημάρχων της Επαρχίας Λάρνακας θα γίνει από τον Έφορο Εκλογής Λάρνακας στο Γραφείο του, δηλ. στην Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας, ευθύς αμέσως μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων.  Η ανακήρυξη των Κοινοταρχών/Μελών των Κοινοτικών Συμβουλίων της Επαρχίας Λάρνακας θα γίνει τη Δευτέρα 19.12.2016 και ώρα 4.00 μ.μ. στα γραφεία του Κοινοτικού Συμβουλίου Ορόκλινης και θα ακολουθήσει στις 5.30 μ.μ. η ανακήρυξη των Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

In the news
Load More