Θα λειτουργήσουν 239 κέντρα στη Λάρνακα

Στο  τελικό τους στάδιο εισήλθαν οι προετοιμασίες για τις εκλογές της προσεχούς Κυριακής. Σήμερα, ο Έπαρχος  Λάρνακας παραδίδει στους προεδρεύοντες των εκλογικών κέντρων της Επαρχίας τις   κάλπες.

Στην πόλη και επαρχία Λάρνακας θα λειτουργήσουν 239 εκλογικά κέντρα και πιο συγκεκριμένα 152 κέντρα για τις δημοτικές και 87 για τις κοινοτικές εκλογές.

Για το Δήμο Λάρνακας θα λειτουργήσουν 69 εκλογικά κέντρα με 34.868 ψηφοφόρους εκ των οποίων οι 725 κοινοτικοί. Την δημαρχία διεκδικούν έξι υποψήφιοι ενώ υπάρχουν 97 υποψήφιοι για μια θέση στο  δημοτικό συμβούλιο.

Για το Δήμο Αραδίππου θα λειτουργήσουν 19 εκλογικά κέντρα, με 10.928 ψηφοφόρους εκ των οποίων οι 254 κοινοτικοί, Την  δημαρχία διεκδικούν δύο υποψήφιοι ενώ θέση δημοτικού συμβούλου διεκδικούν 41 υποψήφιοι.

Στον Δήμο Αθηένου θα λειτουργήσουν επτά (7) εκλογικά κέντρα με 3.851 ψηφοφόρους εκ των οποίων οι 115 κοινοτικοί με τέσσερις υποψηφίους δημάρχους.

Για το Δήμο Πάνω Λευκάρων θα λειτουργήσουν  δύο (2) εκλογικά κέντρα με 919 ψηφοφόρους, οι 20 κοινοτικοί με τρεις υποψηφίους δημάρχους και 27 υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους..

Για το Δήμο Δρομολαξιάς-Μενεού θα λειτουργήσουν 10 εκλογικά κέντρα με 5.288 ψηφοφόρους, οι19 κοινοτικοί με δύο υποψηφίους δημάρχους και 19 υποψήφια μέλη δημοτικού συμβουλίου..

Στον Δήμο Λειβαδιών θα διεξαχθούν εκλογές μόνο για μέλη  δημοτικού Συμβουλίου με την λειτουργία  οκτώ (8) εκλογικών κέντρων με  4.444 ψηφοφόρους εκ των οποίων οι 69 κοινοτικοί με 32 υποψηφίους να διεκδικούν εκλογή.

Συνολικά για τους πέντε Δήμους της πόλης και επαρχίας Λάρνακας θα λειτουργήσουν 115 εκλογικά κέντρα και  θα ψηφίσουν 60.298 ψηφοφόροι..

Για τον κατεχόμενο Δήμο Αμμοχώστου θα λειτουργήσουν στη Λάρνακα 23 εκλογικά κέντρα, για τον Δήμο Λύσης επτά (7) εκλογικά κέντρα και για το Δήμο Λευκονοίκου δύο εκλογικά κέντρα.

Από ένα εκλογικό κέντρο θα λειτουργήσουν στην πόλη της Λάρνακας για την κατεχόμενη Λευκωσία, για το Δήμο Κερύνειας, Λαπήθου, Μόρφου, Κυθραίας, Δερύνειας και Ακανθούς.

Όσον αφορά τις Κοινότητες της επαρχίας Λάρνακας σε 6 δεν θα διεξαχθούν καθόλου εκλογές, για 6 θα διεξαχθούν εκλογές μόνο για κοινοτάρχη, για 4 θα διεξαχθούν εκλογές μόνο για μέλη και σε 31 κοινότητες θα γίνει κανονική διεξαγωγή εκλογών. Οι ψηφοφόροι θα κληθούν να εκλέξουν συνολικά 91 Κοινοτάρχες. Θα λειτουργήσουν 73 εκλογικά κέντρα και θα ψηφίσουν  34.423 εκλογείς.

Σημειώνεται ότι για όλες τις Κατεχόμενες Κοινότητες οι Σταυροί Προτίμησης για την εκλογή Μελών Κοινοτικού Συμβουλίου είναι δύο (2).

Η ανακήρυξη Δημάρχων της Επαρχίας Λάρνακας θα γίνει από τον Έφορο Εκλογής Λάρνακας στο Γραφείο του, δηλ. στην Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας, ευθύς αμέσως μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων.  Η ανακήρυξη των Κοινοταρχών/Μελών των Κοινοτικών Συμβουλίων της Επαρχίας Λάρνακας θα γίνει τη Δευτέρα 19.12.2016 και ώρα 4.00 μ.μ. στα γραφεία του Κοινοτικού Συμβουλίου Ορόκλινης και θα ακολουθήσει στις 5.30 μ.μ. η ανακήρυξη των Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

In the news
post-image Άρθρα - Μελέτες

Πρόληψη και αντιμετώπιση των μεγάλων καταστροφών

Γράφει ο Στέλιος Αχνιώτης Τα γεγονότα με τις τραγικές συνέπειες των πυρκαγιών στην Αττική σημάδεψαν το φετινό καλοκαίρι αφήνοντας πίσω δεκάδες νεκρούς, τραυματίες, ανείπωτη...
post-image Κυπρος

Ελ. Υπηρεσία: Λήφθηκαν μέτρα, όχι όμως για αναβάθμιση υπηρεσιών υγείας

Όσα μέτρα έχουν προωθηθεί για ενίσχυση των δημοσίων νοσηλευτηρίων σε θέματα στελέχωσης, στην ουσία αποτελούν ικανοποίηση αιτημάτων των ιατρών και νοσηλευτών και αφορούν κυρίως...
Load More