Ικανοποίηση εξέφρασε ο ΥΠΟΙΚ για την έγκριση του κρατικού προϋπολογισμού

Γεωργιάδης
Ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έγκριση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2018.

Σε δήλωσή του μετά την ψηφοφορία στη Ολομέλεια της Βουλής, ο κ. Γεωργιάδης ευχαρίστησε τις πολιτικές δυνάμεις, που ενέκριναν τον προϋπολογισμό, ο οποίος είναι πλεονασματικός.

«Είναι ένας προϋπολογισμός που θα μας επιτρέψει να εδραιώσουμε ακόμη περισσότερο την αναπτυξιακή προοπτική, ένας προϋπολογισμός που διασφαλίζει στη σταθερότητα, ένας προϋπολογισμός, χωρίς μέτρα, επιβαρύνσεις και φορολογίες, όπως αυτά που είχαμε στο παρελθόν, αλλά αντιθέτως, με περιθώρια και προβλέψεις για νέα έργα και νέες πολιτικές που ο τόπος μας έχει ανάγκη», είπε.

Ευχαριστώντας εκ νέου τις πολιτικές δυνάμεις, που «με υπεύθυνο τρόπο έχουν διαχειριστεί και τις υπαρκτές διαφωνίες που έχουμε», ο ΥΠΟΙΚ πρόσθεσε πως «θεωρώ πως με αυτό τον τρόπο, στη βάση της συναίνεσης, της συνεννόησης και των υπεύθυνων αποφάσεων, είναι που πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια».

Ερωτηθείς αν οι δεσμεύσεις κονδυλίων της Βουλής δημιουργούν πρόβλημα στην εκτελεστική εξουσία, ο κ. Γεωργιάδης παρατήρησε πως οι παρεμβάσεις της Βουλής ήταν ίσως οι ολιγότερες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια.

«Συνεπώς δεν βλέπω να προκύπτει κανένα σοβαρό ζήτημα, σίγουρα όχι για τις δεσμεύσεις που απλώς διασφαλίζουν ή επιτρέπουν στη Βουλή να έχει μια επιπρόσθετη ευκαιρία ελέγχου, ή πληροφόρησης, αλλά συνολικά δεν θεωρώ ότι προκύπτει κάποιο πρόβλημα», είπε, λέγοντας πως η Βουλή έχει ένα αναγνωρισμένο, συνταγματικά κατοχυρωμένο ρόλο τον οποίο εμείς ως Κυβέρνηση σεβόμαστε».

ΚΥΠΕ

In the news
post-image Άρθρα - Μελέτες

Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού: Πρότυπα Τουρισμού και Βιώσιμη Ανάπτυξη

Γράφει η Μαριλένα Νικολάου Σε μια χώρα όπως η Κύπρος η οποία αποτελεί προσφιλή τουριστικό προορισμό, ο τομέας του Τουρισμού αποτελεί αναμφίβολα πρώτης προτεραιότητας...
post-image Κυπρος

Τρόπους για μεγαλύτερη διαφάνεια στις αποφυλακίσεις εξετάζει η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Η ενημέρωση του θύματος και της οικογένειάς του για την αποφυλάκιση του θύτη και η διαφάνεια στις αποφάσεις για αποφυλάκιση επ’ αδεία, τέθηκαν στο...
post-image Κυπρος

Νέες ενέργειες Συμμαχίας Πολιτών για μείωση των φοιτητικών ενοικίων

Με πρωτοβουλία της Συμμαχίας Πολιτών επιχειρείται η εγγραφή ως αυτεπάγγελτο θέμα προς συζήτηση, στην Επιτροπή Οικονομικών, η ανεξέλεγκτη αύξηση των φοιτητικών ενοικίων ειδικότερα στις...
Load More