Κάλεσμα προς τους νέους να καθορίσουν οι ίδιοι το μέλλον τους , απηύθυνε η Άννα Θεολόγου

Άννα Θεολόγου
Με ένα διαφορετικό τρόπο έκλεισε την ομιλία της στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση για ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2018 η Βουλευτής της Συμμαχίας Πολιτών Άννα Θεολόγου, απευθύνοντας κάλεσμα προς τους νέους να ενεργοποιηθούν και να καθορίσουν οι ίδιοι το μέλλον τους.

Η Άννα Θεολόγου επέκρινε τον Υπουργό Οικονομικών για μια κατά τα άλλα φιλολογική προσέγγιση της διαδικασίας κατάθεσης του προϋπολογισμού και πως προσπάθησε να καλύψει τα πραγματικά προβλήματα της οικονομίας πίσω από την ευημερία των δικών του αριθμών.

Σημείωσε δε πως δεν ονομάζεται συνετή διαχείριση των δημόσιων οικονομικών να προεξοφλείς μέρος του χρέους προς την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου €620 εκατομμύρια με επιτόκιο 3% και να συνεχίζει ο φορολογούμενος να πληρώνει σε ευρωπαϊκά ομόλογα 6% και 6.5% επιτόκια, αλλά διασπάθιση δημοσίου χρήματος.

Ανέφερε επίσης πως η ανεργία δεν μειώθηκε όπως λένε στην πραγματικότητα και η μείωση δεν είναι επίτευγμα της κυβέρνησης Αναστασιάδη επειδή σε παγκόσμιο επίπεδο ενσωμάτωσαν στον αριθμό του εργατικού δυναμικού κάθε χώρας και τους μερικώς απασχολούμενους, θεωρώντας τους ως εργαζόμενους χωρίς να λαμβάνουν μισθούς που τους θέτουν σε βιώσιμη κατάσταση. «Άλλωστε σε παγκόσμιο επίπεδο, το καπιταλιστικό σύστημα βολεύεται να δουλεύεις να παίρνεις 400 ευρώ τον μήνα, να μην διαμαρτύρεσαι, να νιώθεις τυχερός και να ευχαριστείς τον καλό σου εργοδότη που δεν σε διώχνει να πάρει κάποιο ξένο πιο φτηνό από τα 400ευρω που σου δίνει. Μάλλον αυτό είναι το όραμα τους για τους νέους» είπε.

Η Άννα Θεολόγου αναφέρθηκε στη δική της εμπειρία και στη δική της πορεία, υποδεικνύοντας πως είναι ενδιαφέρον που μπορεί να φτάσει ένας ενεργοποιημένος άνθρωπος μέσα σε πέντε χρόνια, προσθέτοντας ότι η ίδια ως νέα, ζητά από τους νέους να ανοίξουν τα μάτια τους και τα αυτιά τους, να επιβάλουν την άποψη και τα θέλω της νέας γενιάς εκεί που διαμορφώνονται και να φέρουν το άφθαρτο και το αμόλυντο από την διαπλοκή μυαλό τους, στη θέση να κρίνει τι είναι καταλληλότερο για τους ίδιους.

«Σας ικετεύω…μια νέα προς νέους…σας ικετεύω να μην στερήσετε άλλο της γενιάς μας το δικαίωμα να ονειρεύεται ένα τόπο που θα έχει αξιοκρατία και αξιοπρέπεια, φρέσκο και καθαρό από τα κατεστημένα που μας κατατρώνε, που θα μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε και να έχουμε ελπίδα ότι επιτέλους κάτι μπορεί να αλλάξει…μόνο οι νέοι μπορούν να το αλλάξουν, γι’ αυτό σας ικετεύω να καθορίσετε εσείς το μέλλον σας» είπε.
ΚΥΠΕ

In the news
Load More