Κλείνουν οριστικά οι χώροι ταφής αποβλήτων στο Βατί και Κοτσιάτη

σκυβάλων φωτογραφία αρχείου
Reading Time: 1 minute

Κλείνουν οριστικά στις 28 Φεβρουαρίου 2019 οι ανεξέλεγκτοι χώροι ταφής αποβλήτων στο Βατί και στον Κοτσιάτη, που δέχονται ποσότητες στερεών υλικών αποβλήτων τους τελευταίους μήνες, ανακοίνωσε το Τμήμα Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.

Το οριστικό κλείσιμο των ανεξέλεγκτων χώρων ταφής αποβλήτων στο Βατί και στον Κοτσιάτη εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης περιβαλλοντικής πολιτικής της Κυβέρνησης για μείωση της ανεξέλεγκτης ταφής των αποβλήτων και της ορθολογικής διαχείρισής τους και αποτελεί υποχρέωση της Κυπριακής Δημοκρατίας στο πλαίσιο της εφαρμογής του ευρωπαϊκού κεκτημένου για τη διαχείριση των αποβλήτων, σημειώνει το Υπουργείο.

Δείτε επίσης:  Τελετή Φωταγώγησης ιστορικών κτιρίων στο Δήμο Πάφου - Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Αναφέρει ότι το Τμήμα Περιβάλλοντος προέβη σε διαβουλεύσεις με τις Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τις οργανώσεις των ενδιαφερομένων επαγγελματιών πριν την οριστικοποίηση της απόφασης αυτής και βρέθηκαν λύσεις για την ορθολογική διαχείριση των αποβλήτων αυτών σε αδειοδοτημένες εγκαταστάσεις.

Η πρόσβαση στις δύο χωματερές θα παραμείνει οριστικά κλειστή και προτρέπεται το κοινό και οι επαγγελματίες να μην προσεγγίζουν τους χώρους μετά τις 28 Φεβρουαρίου 2019. Οποιαδήποτε απόρριψη αποβλήτων σε αυτούς τους χώρους απαγορεύεται και οι παραβάτες θα υπόκεινται στις πρόνοιες της νομοθεσίας με αυστηρές ποινές.

Δείτε επίσης:  Άμμο από τη πόλη του πήρε στην τελευταία του κατοικία ο Αλέξης Γαλανός

In the news
Load More