Κοινή δήλωση των υποψήφιων Ευρωβουλευτών Συμμαχία-Οικολόγοι

Reading Time: 5 minutes

Κοινή δήλωση των υποψήφιων Ευρωβουλευτών της συνεργασίας Συμμαχία-Οικολόγοι. Ανδρέας Θεμιστοκλέους, Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, Έφη Ξάνθου, Μαρία Παστελλά, Αλεξία Σακαδάκη,Δρ. Δώρος Χριστοδουλίδης

Το πραγματικό διακύβευμα των Ευρωεκλογών. Ούτε το κατεστημένο, ούτε η ακροδεξιά είναι απάντηση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε

Σε αυτές τις εκλογές εμείς δεν απευθυνθήκαμε στους φανατικούς και σε όσους πιστεύουν στις ιδεολογίες του μίσους και του ακραίου εθνικισμού. Κόντρα στις κοκορομαχίες και στους στημένους καβγάδες των πάνελ, ως υποψήφιοι Ευρωβουλευτές της συνεργασίας Συμμαχία – Οικολόγοι καταθέσαμε τη δική μας θετική ατζέντα για τα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες. Κόντρα σε όσους πιστεύουν ότι τους χαλούμε το κομματικό τους «πάρτι», βλέπουμε τις τελευταίες μέρες τις προτάσεις να αγκαλιάζονται, τη στήριξη να μεγαλώνει και ολοένα και περισσότερο κόσμο να πιστεύει σε εμάς.

Γι’ αυτό πιστεύουμε ότι θα καταφέρουμε και θα κερδίσουμε την έκτη έδρα ώστε να εφαρμόσουμε τις προτάσεις μας για:

την απρόσκοπτη εφαρμογή του ΓεΣΥ,
την καθιέρωση εθνικού κατώτατου μισθού και κατώτατης σύνταξης,
την οριζόντια ψηφοφορία,
δράσεις για την κλιματική κρίση,
Την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και της τροφής μας από τα χημικά και την μείωση της χρήσης των πλαστικών,
Tην προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας
Την προστασία και ευημερία των ζώων
τη δημιουργία θέσεων εργασίας μέσα από την πράσινη ανάπτυξη,
ίσες ευκαιρίες σε άνδρες και γυναίκες,
αλληλεγγύη στο μεταναστευτικό-προσφυγικό πρόβλημα,
και δικαιότερη αναδιανομή του πλούτου.
Καλούμε όσους πολίτες συμφωνούν μαζί μας, να στηρίξουν το όραμά μας για μια Ευρώπη ελεύθερη, οικολογική, δημοκρατική, βιώσιμη και ενωμένη. Τους καλούμε να στείλουν για πρώτη φορά ένα Κύπριο Ευρωβουλευτή σε μια από τις μεγαλύτερες ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: στην ομάδα των Πρασίνων ή στην ομάδα των Ευρωπαίων Δημοκρατών. Να ψηφίσουν τη συνεργασία Συμμαχία – Οικολόγοι ώστε για πρώτη φορά η πατρίδα μας να είναι παρούσα σε μια μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα –εκτός από το Λαϊκό Κόμμα, τους Σοσιαλιστές και την Αριστερά που θα έχει βέβαιη εκπροσώπηση.

Σήμερα που έχουμε μεγαλύτερη ανάγκη από συνεργασίες και συμμαχίες, καλούμε τους πολίτες να μας δώσουν τη δύναμη και να αποκλείσουν όλους εκείνους που θέλουν να μας κρατήσουν πίσω. Πατριωτισμός δεν είναι το μίσος, η περιθωριοποίηση και η μισαλλοδοξία. Ούτε πρόοδος είναι το κατεστημένο που δοκιμάστηκε και απέτυχε.

Εμείς θέλουμε Ευρωβουλευτές διεκδικητικούς και ενεργούς εκεί όπου αποφασίζεται το 85% των νόμων που εφαρμόζονται στην πατρίδα μας. Θέλουμε μια Ευρώπη δημοκρατική, ανοιχτή και οικολογική που θα εμπλουτίζει την εθνική μας ταυτότητα και θα είναι αλληλέγγυα στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όπως η μεταναστευτική ή η περιβαλλοντική κρίση.

Όσοι πολίτες συμφωνούν με τις προτάσεις μας, τους καλούμε να προσπεράσουν το ψεύτικο δίλημμα κατεστημένο ή ακροδεξιά και να κάνουν τη ξε-κάθαρη επιλογή: να ψηφίσουν θετικά, να ψηφίσουν τη συνεργασία Συμμαχία – Οικολόγων και για πρώτη φορά να στείλουν Κύπριο Ευρωβουλευτή σε μια από τις μεγάλες ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΛΛΗΚΑΣ

Εκλέγοντας ένα Ευρωβουλευτή από το ψηφοδέλτιο της συνεργασίας Συμμαχία-Οικολόγοι κερδίζει η Κύπρος

Είμαστε δύο ημέρες πριν από τις Ευρωεκλογές. Αυτές οι εκλογές είναι καθοριστικής σημασίας για την Ευρωπαϊκή Ένωση, για το μέλλον της για τις πολιτικές που θα ακολουθήσει. Είναι σημαντικές για την πατρίδα μας η οποία βρίσκεται υπό ημικατοχή αλλά και υπό συνεχή εκβιασμό και απειλή από την Τουρκία.

Διεκδικούμε την 6η έδρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο γιατί πιστεύουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Πιστεύουμε στο κοινό όραμα. Στόχος μας είναι μέσα από το Ευρωκοινοβούλιο να εργαστούμε για μια Ευρώπη η οποία θα είναι ακόμη πιο φιλική στις πολιτικές της για το περιβάλλον. Θα είναι πιο κοντά στον πολίτη. Θα αγωνιστούμε για μια Ευρώπη που θα επαναφέρει το κράτος πρόνοιας που αποτελούσε παγκόσμιο πρότυπο έτσι ώστε να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη και την αξιοπιστία της ανάμεσα στους Ευρωπαίους πολίτες. Θέλουμε μια Ευρώπη η οποία να επενδύει στους νέους και να τους δίνει προοπτική αλλά και ευκαιρίες ανέλιξης και προόδου, κοινωνικής και επαγγελματικής. Μια Ευρώπη που θα επενδύει στην έρευνα, στην καινοτομία και η οποία θα αναζητήσει και θα αναπτύξει ένα νέο μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης. Θέλουμε μια Ευρώπη η οποία να είναι αλληλέγγυα σε όλους τους Ευρωπαϊκούς λαούς με βάση τις αρχές και αξίες της. Αλληλέγγυά στον αντικατοχικό αγώνα που διεξάγει ο Κυπριακός Ελληνισμός. Μαζί στην Ευρώπη είμαστε πιο ισχυροί.

Εκλέγοντας ένα Ευρωβουλευτή από το ψηφοδέλτιο της συνεργασίας Συμμαχία-Οικολόγοι αυτός που κερδίζει είναι η Κύπρος. Κερδίζει η Κύπρος γιατί θα μας δοθεί η ευκαιρία για πρώτη φορά να εκπροσωπηθεί η Κυπριακή Δημοκρατία σε τέσσερις πολιτικές ομάδες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και όχι τρείς όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα. Πέραν από το Λαϊκό κόμμα που θα εκπροσωπείται από τους ευρωβουλευτές του ΔΗΣΥ, την Αριστερά που θα εκπροσωπείται τους ευρωβουλευτές του ΑΚΕΛ, την Σοσιαλιστική ομάδα που θα εκπροσωπείται από τον ευρωβουλευτή του ΔΗΚΟ, με έναν ευρωβουλευτή από το ψηφοδέλτιο Συμμαχία-Οικολόγοι η Κύπρος θα μπορεί να εκπροσωπηθεί είτε στην ομάδα των Πρασίνων που είναι μια ανερχόμενη πολιτική δύναμη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είτε στην ομάδα των Ευρωπαίων Δημοκρατών που αναμένεται να είναι η τρίτη μεγάλη δύναμη στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Άρα εμείς καλούμε τους πολίτες να επενδύσουν τη ψήφο τους στη συνεργασία Συμμαχία-Οικολόγοι. Να μην αφήσουμε να χαθεί αυτή η ευκαιρία, να ακούγεται η φωνή της Κύπρου σε τέσσερις μεγάλες πολιτικές ομάδες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Καλούμε τους πολίτες να συμμετάσχουν σε αυτές τις εκλογές. Τους πολίτες που είναι απογοητευμένοι από τα σκάνδαλα, τη διαπλοκή και τη διαφθορά. Τους πολίτες που νιώθουν προδομένοι από αυτούς που τόσα χρόνια τους ψηφίζουν αλλά τους απογοήτευσαν. Τους πολίτες που είναι οργισμένοι και θέλουν αλλαγή, να πάνε στις κάλπες. Η αλλαγή έρχεται με τη συμμετοχή. Η αποχή σε αυτές τις συνθήκες σημαίνει ανοχή.

Δώστε μας λοιπόν την ευκαιρία να είμαστε η φωνή των πολιτών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΡΔΙΚΗΣ

Την έκτη έδρα τη διεκδικούμε και θα την πάρουμε. Και θα την πάρουμε με τη δύναμη των πολιτών. Για μια ξεκάθαρη αλλαγή, την αλλαγή μαζί με την συνεργασία Οικολόγοι – Συμμαχία Πολιτών.

Φίλοι και φίλες,

Βρισκόμαστε πλέον μπροστά στην κάλπη. Μπροστά στην ώρα της αλήθειας. Επιβάλλεται να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας. Είναι η ώρα των πολιτών. Είναι η ώρα που κάθε πολίτης εξασκεί το εκλογικό του δικαίωμα και εφαρμόζει – ο ίδιος πλέον – την αρχή της Δημοκρατίας. Καθορίζει το μέλλον του.

Είναι πάρα πολύ σημαντικές αυτές οι εκλογές. Δεν γίνονται για μια μακρινή πόλη, τις Βρυξέλλες, για να ασχολούνται με θέματα που δεν μας αφορούν τον κάθε ένα και την κάθε μια ξεχωριστά.

Ότι ψηφίζεται στις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο αφορά τον κάθε ένα από εμάς, στην καθημερινότητα του, στο περιβάλλον, στην υγεία, τις κλιματικές αλλαγές, τα εργασιακά δικαιώματα, ακόμα και στα τραπεζικά ζητήματα.

Συνεπώς αυτές οι εκλογές δεν είναι εκλογές για άλλους. Είναι εκλογές για μας, για τους πολίτες και πρέπει την Κυριακή να κάνουμε την επιλογή. Την ξεκάθαρη επιλογή! Κι αυτή δεν είναι άλλη από τη συνεργασία «Συμμαχία – Οικολόγοι».

Γιατί είμαστε η ξεκάθαρη αλλαγή; Γιατί δίνεται η ευκαιρία για πρώτη φορά να αλλάξει με δημοκρατικό, εναλλακτικό και οικολογικό τρόπο η αντιπροσώπευση των Κυπρίων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ας εκλέξουμε επιτέλους και κάποιους άλλους από αυτούς που τόσα χρόνια εκλέγουμε στις τρεις ομάδες, τους δεξιούς, τους σοσιαλδημοκράτες και την αριστερά. Έχουμε την Κυριακή την επιλογή να κάνουμε την αλλαγή. Και η αλλαγή αυτή θα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Τη σωστή κατεύθυνση που εκπροσωπεί η συνεργασία «Συμμαχία – Οικολόγοι».

Ας πάμε στην κάλπη με τις έγνοιες μας, τα οράματα μας, τις ελπίδες μας. Τι είναι αυτό που μας κινεί; Οι κόντρες μεταξύ των πολιτικών; Ποιος θα βγει πρώτος; Τι είναι αυτό που μας απασχολεί; Το περιβάλλον που καταστρέφεται; Οι κλιματικές αλλαγές που μας καίνε; Η οικονομική κρίση; Τα προβλήματα στην υγεία;

Φίλοι και φίλες,

Ας πάμε στις κάλπες την Κυριακή, κουβαλώντας μαζί μας τον εαυτό μας, τη δύναμή μας, τη δύναμη των πολιτών και ας δώσουμε κατεύθυνση, ευθύνη, ας δώσουμε την ευκαιρία να γίνει η πραγματική αλλαγή, η ξεκάθαρη αλλαγή.

Έχουμε καλύψει την τελευταία βδομάδα πάρα πολύ δρόμο, έχουμε αντιμετωπίσει τα διλλήματα, την εικόνα που δημιούργησαν κάποιοι για το διακύβευμα των εκλογών. Θεωρούμε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που έρχονται κοντά μας από διάφορες κυλιόμενες έρευνες που κάνουν αυτοί που έχουν τα χρήματα για να κάνουν τις έρευνες αυτές, ότι είμαστε πάρα πολύ κοντά, σε απόσταση αναπνοής για την εκλογή του έκτου Ευρωβουλευτή.

Αυτή η έκτη έδρα στο Ευρωκοινοβούλιο μας ανήκει, τη διεκδικούμε και θα την πάρουμε. Και θα την πάρουμε με τη δύναμη των πολιτών. Για μια ξεκάθαρη αλλαγή, την αλλαγή μαζί με την συνεργασία Οικολόγοι – Συμμαχία Πολιτών.

In the news
Load More