Κοινοτάρχης Άρσους: ‘’Τα χωριά μας ξεψυχούν’’

Κοινοτάρχης Άρσους
Το προβληματισμό του έθεσε ο κοινοτάρχης Άρσους για το μέλλον των ορεινών χωριών, αφού η απόσταση τους από τις πόλεις του δημιουργεί σημαντικά προβλήματα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα χωριών όπως το Άρσος, η Βάσα και η Δωρά, είναι η στέγαση. Ο κύριος Αντρέας Ψηλός τονίζει την ανάγκη εξεύρεσης χώρων για δωθούν οικόπεδα σε νέα παιδιά οικογενειών κατοίκων των χωριών. Ο ίδιος υποστηρίζει πως η τιμή των οικοπέδων είναι σε αρκετά χαμηλά επίπεδα, εξαιτίας της χαμηλής τους αξίας, λόγω περιοχής, ενώ παράλληλα η οικοπεδοποίηση θα δώσει πνοή ανάπτυξης στα χωριά της υπαίθρου.

«Το θέμα των οικοπέδων δεν θα λύσει το πρόβλημα»

Για το ίδιο θέμα, ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Πετρίδης, δηλώνει πως το θέμα των οικοπέδων δεν θα λύσει το πρόβλημα. Αν δεν υπάρχει οικονομική δραστηριότητα η οποία να μπορεί να συντηρεί εισοδήματα και νέους, τα οικόπεδα δεν είναι η λύση. Για το συγκεκριμένο ζήτημα, ο Υπουργός αναφέρει ότι πρέπει να εφαρμοστεί συγκεκριμένη πολιτική που να αφορά την αστυφιλία για τις απομακρυσμένες περιοχές. Όπως ισχυρίζεται, οι προηγούμενες πολιτικές των οικοπέδων, δημιούργησαν πολύ σοβαρά προβλήματα, αφού πέραν του 50% των δανείων, είναι μη εξυπηρετούμενα δάνεια, τα οποία έχουν γίνει την αγορά κατοικίας.

In the news
post-image Κυπρος

Πρόεδρος ΔΗΣΥ: ‘’Οι συνομοσπονδίες είναι κατάρα’’

Υπάρχει πεδίο να εκχωρηθούν κάποιες επιπρόσθετες εξουσίες από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση στις συνιστώσες πολιτείες, εφόσον δεν επηρεάζονται τα βασικά συστατικά που δημιουργούν ένα ισχυρό...
Load More