Κοινοτάρχης Άρσους: ‘’Τα χωριά μας ξεψυχούν’’

Κοινοτάρχης Άρσους
Το προβληματισμό του έθεσε ο κοινοτάρχης Άρσους για το μέλλον των ορεινών χωριών, αφού η απόσταση τους από τις πόλεις του δημιουργεί σημαντικά προβλήματα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα χωριών όπως το Άρσος, η Βάσα και η Δωρά, είναι η στέγαση. Ο κύριος Αντρέας Ψηλός τονίζει την ανάγκη εξεύρεσης χώρων για δωθούν οικόπεδα σε νέα παιδιά οικογενειών κατοίκων των χωριών. Ο ίδιος υποστηρίζει πως η τιμή των οικοπέδων είναι σε αρκετά χαμηλά επίπεδα, εξαιτίας της χαμηλής τους αξίας, λόγω περιοχής, ενώ παράλληλα η οικοπεδοποίηση θα δώσει πνοή ανάπτυξης στα χωριά της υπαίθρου.

«Το θέμα των οικοπέδων δεν θα λύσει το πρόβλημα»

Για το ίδιο θέμα, ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Πετρίδης, δηλώνει πως το θέμα των οικοπέδων δεν θα λύσει το πρόβλημα. Αν δεν υπάρχει οικονομική δραστηριότητα η οποία να μπορεί να συντηρεί εισοδήματα και νέους, τα οικόπεδα δεν είναι η λύση. Για το συγκεκριμένο ζήτημα, ο Υπουργός αναφέρει ότι πρέπει να εφαρμοστεί συγκεκριμένη πολιτική που να αφορά την αστυφιλία για τις απομακρυσμένες περιοχές. Όπως ισχυρίζεται, οι προηγούμενες πολιτικές των οικοπέδων, δημιούργησαν πολύ σοβαρά προβλήματα, αφού πέραν του 50% των δανείων, είναι μη εξυπηρετούμενα δάνεια, τα οποία έχουν γίνει την αγορά κατοικίας.

In the news
post-image Άρθρα - Μελέτες

Πρόληψη και αντιμετώπιση των μεγάλων καταστροφών

Γράφει ο Στέλιος Αχνιώτης Τα γεγονότα με τις τραγικές συνέπειες των πυρκαγιών στην Αττική σημάδεψαν το φετινό καλοκαίρι αφήνοντας πίσω δεκάδες νεκρούς, τραυματίες, ανείπωτη...
post-image Κυπρος

Ελ. Υπηρεσία: Λήφθηκαν μέτρα, όχι όμως για αναβάθμιση υπηρεσιών υγείας

Όσα μέτρα έχουν προωθηθεί για ενίσχυση των δημοσίων νοσηλευτηρίων σε θέματα στελέχωσης, στην ουσία αποτελούν ικανοποίηση αιτημάτων των ιατρών και νοσηλευτών και αφορούν κυρίως...
Load More