Κρίσιμη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Κοινοτήτων για τη μεταρρύθμιση της ΤΑ

Reading Time: 1 minute

Κρίσιμες αποφάσεις αναμένεται να λάβει η Ένωση Κοινοτήτων Κύπρου, σε σχέση με τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στα πλαίσια της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης που πραγματοποιείται σήμερα στον Αγρό, θα συζητηθούν τα δεδομένα και τα όσα στοιχεία υπάρχουν αλλά και φημολογούνται σε σχέση με τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης με το μείζον θέμα των συνενώσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας,  θα παρουσιαστούν οι θέσεις του ΥΠΕΣ και θα το τοποθετηθούν οι Πρόεδροι των κοινοτήτων ενώ αναμένεται να  εκδοθεί ψήφισμα που θα σταλεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σε κόμματα και οργανώσεις και στα ΜΜΕ με τη θέση της Ένωσης κοινοτήτων.

Δείτε επίσης:  Πρόταση Φωτίου για σύσταση μηχανισμού έρευνας λειψάνων πεσόντων

Χαρακτηρίζεται ως η πιο κρίσιμη Γενική συνέλευση που πραγματοποιείται ενόψει του γεγονότος ότι η ένωση κοινοτήτων συμφώνησε για λειτουργία συμπλεγμάτων υπηρεσιών στη βάση επιστημονικής μελέτης που διαπιστώθηκε όφελος, ενώ με τα όσα διαδραματίζονται και βλέπουν το φως της δημοσιότητας φαίνεται να απορρίπτουν τη μετεξέλιξη των κοινοτήτων σε συμπλέγματα δήμων καθώς δεν φαίνεται να υπάρχει πλέον όφελος σύμφωνα με την πλειοψηφία.

Δείτε επίσης:  Κυπριακό και Οικονομία τα κύρια θέματα του Υπουργικού

Στη Γενική Συνέλευση θα παρευρεθεί και ο  1ος λειτουργός δημόσιας διοίκησης του ΥΠΕΣ Αντώνης Οικονομίδης ο οποίος θα παρουσιάσει τη θέση του Υπουργείου και τα όσα προνοεί το νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση της Τοπικής αυτοδιοίκησης.

 

In the news
Load More