Κυκλοφόρησε το βιβλίο του Νίκου Αντωνιάδη: «Υπάρχει Ελπίς! Κτίζοντας την Παιδεία της Κύπρου μας!»

Νίκου Αντωνιάδη
Reading Time: 2 minutes
Ολοκληρώθηκε πρόσφατα η συγγραφή, επιμέλεια και έκδοση του βιβλίου του συμπατριώτη μας Νίκου Αντωνιάδη:

«Υπάρχει Ελπίς! Κτίζοντας την Παιδεία της Κύπρου μας!» σε Εκδόσεις Εν Τύποις. Στο βιβλίο του, ο συγγραφέας αναλύει τον κύκλο της Παιδείας και τη σχέση των νέων και των πολιτών με την ίδια την πολιτεία, όπου στην μια άκρη του κύκλου βρίσκεται ο Πολίτης και στην άλλη άκρη βρίσκεται ο Πολιτικός και η Πολιτεία. Στη μέση του κύκλου, ο συγγραφέας εντοπίζει ένα κενό, το οποίο ονομάζει ως την απουσία της “Πολιτισμικής Παιδείας”.

Μέσα από μια νοσταλγική αφήγηση, ο Νίκος Αντωνιάδης παραθέτει από τη Νέα Υόρκη, όπου διαμένει και δημιουργεί τα τελευταία χρόνια, στοιχεία από μελέτες και έρευνες που έχει διεξάγει και κάνει συγκεκριμένες εισηγήσεις, σε μια προσπάθεια να συμβάλει στην καλλιέργεια αυτής της Παιδείας και να σπρώξει τα παιδιά της πατρίδας μας να απομακρυνθούν από την βία, το bullying, την αδιαφορία αλλά και άλλες αρνητικές πράξεις, αναλύοντας και εξηγώντας πως αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσα από την δημιουργία “ρόλων” που μπορεί να τους προσφέρει ο ίδιος ο πολιτισμός μας.

Δείτε επίσης:  Την καταστροφή από κατασκηνωτές περιοχής Natura2000 καταγγέλουν οι Φίλοι του Ακάμα

Το βιβλίο έχει προλογίσει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, με τον συγγραφέα να αποτίει φόρο τιμής στον αείμνηστο Τάσο Μητσόπουλο. Μια ακόμη ποιοτική έκδοση των Εκδόσεων Εν Τύποις, σε επιμέλεια του Σάββα Κόκκινου. Το βιβλίο “Υπάρχει Ελπίς! Κτίζοντας την Παιδεία της Κύπρου μας!” θα βρίσκεται στα βιβλιοπωλεία Σολώνειο, ΜΑΜ και Μαυρομάτης (Λευκωσία), Κ.Π. Κυπριανού (Λεμεσός), Academic Bookstore (Λάρνακα) και Βιβλιοπωλείο Ιφιγένεια (Πάφος). Την ευθύνη της διανομής έχουν οι Εκδόσεις Εν Τύποις (Λευκωσία, Τηλέφωνο 22 767291).

Το βιβλίο θα παρουσιαστεί τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ομογένεια των ΗΠΑ στην Νέα Υόρκη με την Ομογένεια να έχει στηρίξει τόσο ηθικά όσο και οικονομικά την όλη έκδοση. Όπως αναφέρει ενδεικτικά ο συγγραφέας “οι προσπάθειες της Ομογένειας των ΗΠΑ αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση στην καλλιέργεια αυτής της “Πολιτισμικής Παιδείας””.

Δείτε επίσης:  Εκστρατεία ελέγχου σχολικών ενδυμάτων από την Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή

Σε μια προσπάθεια να δοθεί το στίγμα του τρόπου γραφής και των όσων αναφέρονται στο βιβλίο, παρατίθεται απόσπασμα από το βιβλίο, με την πιο κάτω φράση του αριστουργήματος του Αντώνη Σαμαράκη «Ζητείται Ελπίς» να αποτελεί πηγή έμπνευσης αλλά και αγωνίας:

“… Φώναξε το γκαρσόνι. Ήθελε να πληρώσει, να πάει κατευθείαν στην εφημερίδα, να δώσει την αγγελία του, να παρακαλέσει, να επιμείνει να μπει οπωσδήποτε στο αυριανό φύλλο.
Πρέπει να προλάβω, να παρακαλέσω, να επιμείνω να ριζώσει αυτή η Παιδεία στην καρδιά των παιδιών μας, του μέλλοντος μας!

Υπάρχει Ελπίς!”

Νίκου Αντωνιάδη, Υπάρχει Ελπίς! Κτίζοντας την Παιδεία της Κύπρου μας

In the news
Load More